САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855357Укупно посета:
  • 2641348Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ФАШИЗМА

Делегација Амбасаде Азербејџана и редакција Националне телевизије Републике Азербејџан посетила је СУБНОР Крагујевца и Шумадије ради наставка даље сарадње која је у протеклом периоду била на изузетном нивоу.

Госте је примио потпредседник СУБНОР-а Србије и председник Градског одбора СУБНОР-а Крагујевца Жељко В. Зиројевић са сарадницима, пожелео у име СУБНОР-а и председника Душана Чукића добродошлицу и упознао са активностима које наша патриотска, антифашистичка и многољудна организација спроводи у Србији и ван њених граница, по чему је препознатљива.

Посебан акценат дат је на активностима везаним за обележавање спомен обележја погинулим припадницима Црвене армије у Другом светском рату, међу којима је било и бораца из тадашње совјетске републике Азербејџана. СУБНОР Крагујевца је планирао да за 9. мај – Дан победе и јубиларну 75-годишњицу победе над фашизмом открије ново спомен обележје на Варошком гробљу где почивају борци Црвене армије, међу којима се налази 7 припадника из Азербејџана, као и да ће у сарадњи са Амабасадом Азербејџана бити објављена нова монографија посвећена погинулим борцима Црвене армије који су животе  положили на нашим просторима у борби против фашистичких завојевача.

СУБНОР је у протеклом периоду подигао један нови и обновио више спомен обележја посвећеним борцима славне Црвене армије, захваљујући  чланству као и помоћи амбасаде Азербејџана.

Представници националне телевизије Азербејџана су снимили документарни филм о борцима Црвене армије и ратном путу од Азербејџана до шумадијске равнице и са СУБНОР-ом положили цвеће на спомен обележје подигнуто заједничким средствима СУБНОР-а, амбасаде Азербејџана и СКАНУ на Палилулском гробљу. Том приликом одали су признање СУБНОР-у и изразили дивљење што се на овакав начин чувају успомене на заједничку борбу партизана и бораца Црвене армије.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.