Краљево

Краљево

РАДОМ ПРЕВАЗИЂЕНА КРИЗА

У Краљеву је одржана проширена седница Председништва Окружног одбора СУБНОР-а Краљево, на којој је уз присуство заменика председника СУБНОР-а Србије Видосава Ковачевића, анализиран рад у предходном периоду и одређени задаци за ову годину.

Седницу је отворио потпредседник СУБНОР-а Србије Жељко В. Зиројевић, који је иначе са координатором за Рашки округ Драганом Нововићем био задужен за рад и активности СУБНОР-а Краљева. Истакао је да после вишегодишњих проблема и потешкоћа сада можемо бити задовљни постигнутим резултатима, јачањем месних одбора, подизањем нових и обнављањем старих спомен обележја, сарадњом са органима локалне самоуправе и Војске Србије, као и са другим удружењима. О томе је такође говорио и председник Градског одбора СУБНОР-а Мирко Вујић.

Обраћајући се у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, заменик председника Видосав Ковачевић истакао је да су резултати постигнути у Краљеву и Рашком округу део укупне активности јединствене организације СУБНОР-а у којој се задаци испуњавају поштујући субординацију и статутарне одредбе. И даље је неопходна јача сарадња са свим структурама локалне самоуправе, укуључујући образовни систем, разна удружења и наравно јединице војске и полиције. Ковачевић је такође говорио и о предстојећим значајним обавезама везаним за 75-о годишњицу победе над фашизмом, а такође и о одржавању редовне Скупштине СУБНОР-а Србије.

У дискусији су, између осталих учествовали, члан Републичког одбора Зоран Јаковљевић, члан Комитета за међународну сарадњу Спасоје Влаховић, Милан Вукићевић из Краљевачке организације и председник одбора у Сокобањи Славко Јовановић.