САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 855355Укупно посета:
  • 2641346Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

РАДОМ ПРЕВАЗИЂЕНА КРИЗА

У Краљеву је одржана проширена седница Председништва Окружног одбора СУБНОР-а Краљево, на којој је уз присуство заменика председника СУБНОР-а Србије Видосава Ковачевића, анализиран рад у предходном периоду и одређени задаци за ову годину.

Седницу је отворио потпредседник СУБНОР-а Србије Жељко В. Зиројевић, који је иначе са координатором за Рашки округ Драганом Нововићем био задужен за рад и активности СУБНОР-а Краљева. Истакао је да после вишегодишњих проблема и потешкоћа сада можемо бити задовљни постигнутим резултатима, јачањем месних одбора, подизањем нових и обнављањем старих спомен обележја, сарадњом са органима локалне самоуправе и Војске Србије, као и са другим удружењима. О томе је такође говорио и председник Градског одбора СУБНОР-а Мирко Вујић.

Обраћајући се у име СУБНОР-а Србије и председника Душана Чукића, заменик председника Видосав Ковачевић истакао је да су резултати постигнути у Краљеву и Рашком округу део укупне активности јединствене организације СУБНОР-а у којој се задаци испуњавају поштујући субординацију и статутарне одредбе. И даље је неопходна јача сарадња са свим структурама локалне самоуправе, укуључујући образовни систем, разна удружења и наравно јединице војске и полиције. Ковачевић је такође говорио и о предстојећим значајним обавезама везаним за 75-о годишњицу победе над фашизмом, а такође и о одржавању редовне Скупштине СУБНОР-а Србије.

У дискусији су, између осталих учествовали, члан Републичког одбора Зоран Јаковљевић, члан Комитета за међународну сарадњу Спасоје Влаховић, Милан Вукићевић из Краљевачке организације и председник одбора у Сокобањи Славко Јовановић.

 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.