САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 864317Укупно посета:
 • 2656168Укупно прегледа:
 • 4Тренутно посетилаца:

ЈА САМ ГРК…

У СУБНОР Крагујевца је дошао млад човек, представио се као Скропидас Г. Евангелос.

„Ја сам из своје Грчке дошао у Шумадију, у Крагујевац, засновао породицу и пошто сам чуо за СУБНОР који негује антифашизам. Желим да будем члан. Деда ми је био партизан, борио се против фашизма и мени је место са Вама јер сам о СУБНОР-у Србије чуо најлепше речи, читам ваш портал и желим да се нађем поред вас и будем део тог патриотизма.“

Председник ГО СУБНОР-а Крагујевац са делегацијом СУБНОР-а Крагујевац се у пријатељском разговору задржао са Евангелосом, истакао значај и циљеве наше борачке организације напоменувши да је сваком патриоти и часном родољубу место са нама.

Уручујући му чланску књижицу, проф. Жељко Зиројевић је истакао да су Републички одбор СУБНОР-а Србије и руководство на челу са проф.др Миодрагом Мићом Зечевићем брана сваком фашизму и онима што покушавају да негирају славну борбу народа.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 реаговања на Крагујевац

 • Lune каже:

  Duzno postovanje, osecam prema hrabrim Grckim partizanima u borbi protiv fasizma koju moramo da pamtimo, nista manje ni otpor pruzen Engleskim okupatorima, koji su “goneci nemce”, ubili vise od 100.000 patriota,partizana i komunista.

 • Grk каже:

  Hvala svima sto su me toliko toplo primili. Nadam se da iam vise ljudi u Kragujevcu koj imaju zelju da se bore za bolje svet, i najvise se nadam da ih upoznam!

 • pedjaza каже:

  Dobrodošao druže Skropidas G. Evangelos u najveću i majmasovniju boračku i antifašističku organizaciju u Srbiji, na prostoru bivše Jugoslavije, a i na Balkanu – SUBNOR.
  Velika je čast i zadovoljstvo da u svojim redovima SUBNOR ima potomke antifašista i poštovaoce NOR-a, koji su iz drugih zemalja. Oni mogu predstavljati mostove za ćvršću saradnju sa istorodnim i bratskim organizacijama iz svojih matičnih zemalja.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.