САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864221Укупно посета:
  • 2656026Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ВРАТИТЕ  ИСТИНУ  У ШКОЛЕ

На Тргу, испред Општине Бела Црква, у Банату, на спомен костурницу палим совјетским црвеноармејцима, који су дали живот, далеко од отаџбине, за слободу нашег народа, положени су венци и цвеће и одата је пошта у знак знак захвалности.

Председник СУБНОР-а Војводине и потпредседник СУБНОР-а Србије Светомир Атанацковић уручио  ПОВЕЉУ Републичког одбора СУБНОР-а Србије за помоћ и сарадњу председнику општине, председнику Скупштине општине и Општинском одбору СУБНОР-а Бела Црква.

На споменик палим борцима, у градском парку, уз присуство великог броја бораца, грађана и ђака, венце су положиле делегације Војске Србије, Републичког и Покрајинског одбора СУБНОР-а на челу са Светомиром Атанацковићем и носиоцем „Партизанске споменице 1941” Радом Кевићем, као и Амбасаде Руске Федерације, СУБНОР-а Панчева и Вршца, као и Беле Цркве, а ђаци су положили букете цвећа.

Председник СУБНОР-а АП Војводине и потпредседник СУБНОР-а Србије, Света Атанацковић, поред осталог је рекао: „Борци НОР-а, њихови потомци и поштоваоци антифашистичке борбе никада неће дозволити прекрајање историје и историјских чињеница, јер би то био злочин према свима који су положили животе у борби против највећег зла фашистичких злочинаца и њихових помагача из сопственог народа. Велику захвалност дужни смо и братском руском народу, здруженим јединицама Црвене армије СССР-а, јер овде у Белој Цркви, у Банату, започео крај и сламање фашизма. Историја се мора вратити у школске уџбенике, јер само тако ће нове генерације знати истину о натчовечанској борби својих предака и стварања услова за бољи живот у слободи“.

  

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Банат

  • pedjaza каже:

    Sovjetksa Crvena armija je tokom jeseni 1944. godine učestvovala u oslobađanju velikog dela naše zemlje i platila vrlo visoku cenu, velikim brojm žrtava, koje su pale u toj borbi. Naši građani, boračke i antifašističke organizacije, nikada nisu zaboravili na to, pa se tako i ove godine u Beloj Crkvi, ali i mnogim drugim mestima u Srbiji, na prigodan način obeležavaju godišnjice oslobođenja. Ruska federacija, koja je izgubila najveći broj građana u Drugom svetskom ratu, takođe je načinom obeležavanja slavnih datuma iz tog rata, a naročito 9. maja, dokazala koliko ceni antifašističke tekovine.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.