САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864221Укупно посета:
  • 2656026Укупно прегледа:
  • 3Тренутно посетилаца:

НЕМА  ПРЕКРАЈАЊА  ИСТОРИЈЕ

Дан ослобођења Зрењанина у Другом светском рату обележен је низом  манифестација, посебно полагањем венаца на спомен-обележја на Багљашу, Карађорђевом парку и споменику Жарку Зрењанину.Јединице Другог украјинског фронта Црвене армије и партизански одреди из састава Народноослободилачке војске Југославије ослободиле су од нацистичког окупатора, као једно од првих градских насеља у Банату,  управо Зрењанин.

Венце на споменик народном хероју Жарку Зрењанину положио је градоначелник  Иван Бошњак, а потом и представници Средњобанатског округа, припадници Војске Србије, делегације Удружења бораца народноослободилачког рата Зрењанина, Градског одбора СУБНОР Београда (председник Бора Ерцеговац, заменик председника и потпредседник, Милан Атељевић и Мирко Божић).

На свечаности је (пред више десетина грађана, међу којима већи број младих и ученика средњих школа) поздравио Недељко Папић, председник Општинског одбора СУБНОР:


„Обележавање херојства ослободилаца доказ је да Зрењанин не дозвољава прекрајање славне историје у борби против фашизма. Грађани Зрењанина неће подлећи пристисцима оних који улажу напоре да заборавимо на припаднике партизанских јединица под руководством Комунистиче партије Југославије и друга Тита и борце славне Црвене армије, који су донели слободу поробљеном народу”.

Делегација ГО СУБНОР Београд, Бора Ерцеговац председник (у средини), мр Милан Атељевић заменик председника (лево) и Мирко Божић потпредседник, на полагању венаца на споменик народном хероју Жарку Зрењанину поводом Другог октобра Дана ослобођења Зрењанина

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Зрењанин

  • pedjaza каже:

    U nizu manifestacija u čast oslobođenja od fašizma, kojiih ovih dana ima u mnogim mestima u Srbiji, ova u Zrenjaninu ima poseban značaj, prvestveno zato što je taj grad dobio ime po prezimenu narodnog heroja Žarka Zrenjanina.
    I ove godine, zrenjaninci su načinom obeležavanja dana oslobođenja, opravdali ime svog grada.
    Istorija je zapisana, to je ono što se zaista dogodilo i njeno prekrajanje nije ništa drugo, do laži. A u tim lažima se, na žalost, dosta daleko doguralo. Prekrajanje istorije je počelo da dobija tolike razmere, da se neki slavni partizani i pripadnici NOP-a i KPJ, pokušavaju predstaviti kao pripadnici četničkog pokreta, koje je u posleratnom periodu nova vlast navodno prisvojila. Nesumnjivo je da bi pobornici četničke ideologije voleli da su imali takve ljude u svojim redovima, ali je nedopustivu da tuđe priakazuju kao svoje.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.