Крагујевац

ХОЋЕМО ДА БУДЕМО ЗАЈЕДНО

Из Крагујевца су, из Удружења „Татковина“, упутили Републичком одбору и председнику проф. др Миодрагу Зечевићу писмо следеће садржине: „Удружење „Татковина“ из Крагујевца, које окупља припаднике македонске народности и све поштене патриоте без обзира на верску и националну припадност и основано је пре више година а регистровано у Удружење грађана 2011. године, веома је пријатно изненађено топлим пријемом и односом на који смо наишли у Градском одбору СУБНОР-а Крагујевац.

Наше удружење које негује традиционалну музику, обичаје и корене из Македоније на овај начин жели да истакне приврженост свим слободољубивим идејама које посебно негује, чува, одржава и поштује СУБНОР Србије.

Наших 200 чланова, које тренутно ми окупљамо, овим путем изражава спремност да буду колективни чланови СУБНОР-а, да учествујемо у свим вашим активностима као и да заједнички продубимо велико пријатељство и побратимство које наш град Крагујевац има са градом Охридом.

На овај начин удружење „Татковина“ жели да очува успомену на све оне који су своје животе дали за слободу нашег народа и у борби против фашистичких завојевача и њихових слугу.

У циљу свега горе наведеног, ми се активно желимо укључити у програме обележавања јубилеја из НОР-а и СУБНОР-а Крагујевца –  као што су Дулене и посебно Дан ослобођења Крагујевца.

Такође Вам одајемо признање на очувању слободарства и патриотизма и ми рођени Македонци у Крагујевцу, пореклом из Македоније и рођени у мешовитим браковима очекујемо Вашу подршку у нашим племенитим циљевима“ – стоји у писму Удружења „Татковина“ које су послали Благој Фидановски и Бранко Симић из Крагујевца.