Крагујевац: БРИГА ЗА СВАКОГ ЧОВЕКА И ЧЛАНА СУБНОР-а

Да СУБНОР Србије води бригу о сваком свом члану, посебно када се нађе у тешкој ситуацији, сведочи и гест СУБНОР-а Крагујевац и успешност сарадње локалне самоуправе (члана Градског већа за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, др Гордане Дамњановић) Центра за социјални рад, директора Пеђе Ивковића, председника Апелационог суда Александра Блануше и чланова борачке организације.

Здравко Јовановић, борац прве категорије, учесник одбрамбених дејстава почев од Вуковара, Книнске крајине, Косова и Метохије и НАТО агресије, себе није штедео. Иако без новчаних примања, корисник социјалне помоћи, а супруга тежак срчани болесник, због немогућности плаћања новчане казне, добио је решење судије за прекршаје да оде на издржавање затворске казне. Тада на сцену ступа СУБНОР Крагујевца на челу са председником, пук. проф Жељком В. Зиројевићем, који уз помоћ институција и својих чланова, помаже Здравку да не оде на издржавање казне.

Јовановић је за медије, у просторијама СУБНОР-а, између осталог рекао:

Ја се као борац, као син мог Крсте, учесника рата 1941-1945. године, пре свега захваљујем СУБНОР-у у који безгранично верујем, председнику борачке организације пуковнику Зиројевићу и његовим сарадницима, члановима СУБНОР-а, као и др Гоци Дамњановић, што су уважили моје учешће у рату, статус и моје материјално стање и стали уз мене и моју породицу кад ми је било најтеже. Нисам остављен на цедилу, што је доказ да се у овој организацији води брига о сваком свом члану и борцу.“