Крагујевац: ПРИЗНАЊЕ ЗА УСПЕШНУ САРАДЊУ

СУБНОР Србије је у протеклом вишегодишњем периоду, успешно сарађивао са многим институцијама а његов саставни и недељиви део СУБНОР Крагујевца, прва борачка организација формирана у Југославији од оснивања, коју су формирали 8. јануара 1948-е године хероји Александар Ранковић-Марко и Слободан Пенезић-Крцун, постигао је изузетне резултате по питању борачко инвалидске заштите.

Члан Градског већа Крагујевца, др. Гордана Дамњановић, данас је примила делегацију СУБНОР-а Крагујевца, коју је предводио председник, академик, пук.проф. Жељко В. Зиројевић и истакла своје задовољство што је СУБНОР био и остао препознатљив по својој патриотској и антифашистичкој традицији слободарства широм света. Традиције које он носи су највеће вредности нашег друштва. Др. Дамњановић је нагласила да је СУБНОР Крагујевца у својој свакодневној сарадњи са свим институцијама које она покрива, дао немерљив допринос посебно у борачко здравственој заштити и исказао несебичну бригу о борцима. У знак пажње и поштовања др. Дамњановић је СУБНОРУ Крагујевца и њеном председнику, академику Зиројевићу поклонила уметничку слику-уље на платну „Пејзаж завичаја“.

Захваљујући се на поклону и уважавању Зиројевић је истакао велики допринос Скупштине града Крагујевца и докторке Дамњановић за све што су чинили и чине за СУБНОР и његово чланство у поштовању традиција ослободилачких ратова Србије, као и да ће то и убудуће чинити.

16.1.2024