Крагујевац: У ИСТОМ СТРОЈУ OTАЏБИНЕ

Удружење „Ветерана војне полиције“ (колективни члан СУБНОР-а Србије) данас је у Крагујевцу формирало своју подружницу. У присуству великог броја припадника (активног и резервног састава) ове елитне формације негдашње ЈНА, Војске Југославије и Србије, у просторијама ГО СУБНОР-а Крагујевац, присутнима се обратио председник Удружења ппук. Јовица Станковић који је истакао значај истог, као и место и улогу припадника војне полиције у нашој историји и изнео све што је до сада ово удружење од свог настанка учинило и чини.

Поздрављајући присутне у име СУБНОР-а Србије и председника, генерала Видосава Ковачевића, потпредседник, академик пук. Жељко В. Зиројевић пожелео је добродошлицу и истакао да су припадници војне полиције, почев од операције „Радуша 1972. године“ где је ова јединица први пут укључена у борбу против усташких терориста, па све до данашњих дана, увек била на бранику своје Отаџбине и заштити државе а формирање ове подружнице у Крагујевцу је још један доказ томе.

На састанку је било речи о даљим активностима у јачању Удружења као и представљени амблеми, значке и мајице истог и потписивање приступнице о уласку у састав подружнице.