Крагујевац: УДАРНИЧКИ НАПРЕД

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевца, колективни члан СУБНОР-а Србије у сарадњи са ГО СУБНОР-ом Крагујевца, сваке године организује радну акцију уређења Спомен парка „Шумарице“ у поводу обележавања годишњице злочина немачких фашиста над родољубима и антифашистима 21. октобра 1941. године.

И ове године акција је  поново попримила изузетан значај и окупила велики број учесника укључујући и ученике основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“. Пре акције скуп учесника организован је испред Музеја „21. октобар“ у Шумарицама где су се присутнима обратили, председник КВАК Крагујевац – Јовица Станковић, представник локалне самоуправе Стефан Никезић, директор Спомен парка, Маријана Станковић а испред СУБНОР-а Крагујевца члан председништва Зоран В.Рамовић, ппук у пензији. Сви они истакли су значај ове активности и сећање на све страдалнике у Крагујевачким Шумарицама од безумне фашистичке руке као и неговање родољубља и антифашизма.

У овој акцији сређен је велики простор пред предстојећу традиционалну манифестацију „Велики школски час“, која ће се одржати 21. октобра ове године. Медији су изузетну пажњу посветили овом догађају у коме је учешће СУБНОР-а било незаобилазно.