Крагујевац: ЗАЈЕДНО ПОД ЗАСТАВОМ САМОУПРАВЕ

Колико је СУБНОР Србије као антифашистичка, патриотска и хумана организација којој сваки дан приступа све више потомака, поштовалаца и учесника у одбрани Отаџбине, сведочи и гест Саше Ђорђевића, председника Савеза самосталних синдиката Крагујевца, иначе потомка учесника НОР-а.

Ђорђевић је посетио ГО СУБНОР-а Крагујевац и изразио своје задовољство што се данас налази на месту на коме све одише слободарством, успоменама на све јунаке Отаџбине који су животе дали за наше боље сутра и да му је то као и све активности које се спроводе, био подстицај да дође у ову организацију.

Поздрављајући госта у име СУБНОР-а Србије и председника генерала Видосава Ковачевића, потпредседник, академик Жељко В. Зиројевић истакао је своје задовољство што је у СУБНОР дошао председник радничке синдикалне организације која броји више хиљада чланова и што је велики број већ учлањен у СУБНОР. Уједно је госта упознао да је СУБНОР Крагујевца у сарадњи са једним бројем активиста и организација планирао да поводом 27. фебруара, – Дана када су избиле прве радничке демонстрације у Крагујевцу, познате као Црвени барјак самоуправе, на јарбол подигне оригинална застава која је ношена 1876. године у демонстрацијама. Реплику исте такве заставе барјака Самоуправе, урадио је СУБНОР Крагујевца из својих средстава.

Чуле су се идеје да се изложбом обележи сећање и да значај Црвеном барјаку у Крагујевцу али и да се покрене иницијатива да Крагујевац добије Музеј аутомобила по чему је већ препознатљив у свету.

Ђорђевић је изразио захвалност и обећао учешће синдиката а затим се учланио у СУБНОР Србије, потписао приступницу и добио чланску књижицу наше организације.