Крагујевац: ЗАЈЕДНО У ИСТОМ СТРОЈУ

Удружење војних пензионера Крагујевца одржало је Изборну скупштину, сумирало четворогодишњи рад, усвојило извештај о раду и изабрало ново руководство.

Поздрављајући све присутне, досадашњи председник УВП Крагујевац, Воја Антић, истакао је значај скупа истакавши да је ово Удружење у протеклом периоду постигло запажене резултате, водило бригу о своме чланству и остварило успешну сарадњу са сродним удружењима и организацијама посебно наглашавајући да је највећа сарадња између осталих била са Градским одбором СУБНОР-а Крагујевца.

У име СУБНОР-а скупу се обратио председник ГО СУБНОР-а Крагујевца и Шумадије пук.Жељко В. Зиројевић који је поздрављајући све присутне у име СУБНОР-а Србије и председника генерала Видосава Ковачевића, истакао да је СУБНОР у протеклом периоду имао успешну сарадњу са Удружењем војних пензионера, да су многи припадници истог чланови СУБНОР-а, да учествују у свим нашим активностима приликом обележавања значајних датума, обиласка историјских места, излета и слично и позвао све присутне да са таквом праксом наставе и убудуће.

Многи дискутанти похвалили су сарадњу СУБНОР-а и УВП истичући да ова два удружења морају наставити исту тим пре што су војни пензионери у истом строју са СУБНОР-ом Србије.

За председника УВП Крагујевца у наредном четворогодишњем мандату изабран је Милан Савић пенз.пуковник, члан СУБНОР-а и ново руководство. Донет је амбициозан Програм рада и усвојене смернице за активности у будућем периоду.