ВИТОМИРУ МАТИЋУ УРУЧЕНА “МЕДАЉА БОРЦА”

У току редовних активности СУБНОР-а Србије председник генерал-мајор Видосав Ковачевић посетио је Општински одбор СУБНОР-а Ћуприје.

Након одржаног радног састанка са члановима Општинског одбора председник СУБНОР-а Србије уручио је „Медаљу борца“ учеснику НОР-а Витомиру Матићу.

Витомиру Матићу, деведесетшестогодишњем, последњем живом учеснику Народноослободилачког рата у општини Ћуприја, додељена је “Медаља борца” СУБНОР-а Србије. “Медаља борца” је прошле године искована поводом обележавања 80 година од 4. јула, “Дана борца”, када је донета одлука о подизању устанка против фашизма у поробљеној Југославији. Медаља се додељује живим борцима Народноослободилачког рата.

Иако времешан, Витомир Матић је још увек виталан и често виђен на јавним скуповима, које организује СУБНОР Ћуприје. Како је рекао, захвалан је општини Ћуприја што брине о СУБНОР-у, као организацији која окупља потомке учесника народноослободилачких ратова и чува успомене на дане борбе за слободу.

Након рата Витомир Матић је одликован Медаљом за храброст и носилац је Ордена заслуга за народ.

Свечаности у просторијама СУБНОР-а Ћуприје присуствовао је и председник општине Јовица Антић, који је честитао Витомиру Матићу на заслуженом великом признању. “Медаља борца” установљена пре две године и Витомир Матић један од првих носилаца – рекао је предеседник СУБНОР-а Србије Видосав Ковачевић.