КРУШЕВАЦ ОБЕЛЕЖИО ДАН СЕЋАЊА

Поводом обележавања 25. година од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, данас је у организацији Војске Србије гарнизона Крушевац, на спомен обележју посвећеном погинулим припадницима херојске 125. моторизоване бригаде, 7. пешадијске бригаде, 58. лаке пешадијске бригаде и 53. граничног батаљона, у касарни Расина, делегација СУБНОР Србије – Градски одбор Крушевац положила венац и одала пошту херојима одбране отаџбине током 1999. године.

Поред делегације СУБНОР-а Крушевац, венце су положили и делегација Команде гарнизона Крушевац, заменица градоначелника града Крушевца, делегација Расинског управног округа, делегацијe Резервних војних старешина, Ратних војних инвалида, Коло српских сестара, Удружење за неговање слободарских традиција и Удружење војних пензионера, Удружења Бојево братство као и породице погинулих припадника Војске.

Након полагања венаца, свештеници Епархије крушевачке одржали су опело за погинуле припаднике Војске Србије.

У исто време у насељу Дуваниште у Нишу делегација СУБНОР Србије – ГО Крушевац на челу са председником Градског одбора господином Бојаном Томићем, присуствовала је величанственом догађају – откривању Спомен-крипте у Храму Светог Василија Острошког у којој су уклесана имена 1139 погинулих припадника Војске и полиције палих у одбрани Србије током НАТО агресије на СР Југославију. Поред делегације СУБНОР Србије – ГО Крушевац која је била организатор окупљања и доласка у Ниш, догађају су присуствовали и чланови других борачких удружења из Крушевца, борци и потомци палих ратника.