САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863347Укупно посета:
  • 2654594Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПОШТА ВЕТЕРАНУ АНТИФАШИЗМА

Међународна федерација покрета отпора и антифашизма, са седиштем у Берлину, одала је пошту недавно преминулом председнику СУБНОР-а Србије проф. др Миодрагу Зечевићу.

Извршни одбор ФИР-а састао се у Будимпешти и на одвојеној седници минутом ћутања одао пошту угледном политичком и научном делатнику из Србије. О животном путу и делу проф.др Миодрага Зечевића, нарочито о улози коју је имао у оквиру те значајне светске асоцијације антифашиста, говорили су председник ФИР-а Вилмош Ханти и генерални секретар др Улрих Шнајдер.

У Будимпешти су такође расправљали, на научној и пригодној конференцији, о свету после седам деценија победе над фашизмом у Другом светском рату. На скупу су биле истакнуте јавне личности, научници, уметници из више земаља света.

Током овог специфичног догађања у главном граду Мађарске положени су и венци на споменике  ослободиоцима од фашизма – припадницима совјетске Црвене армије и домаћих бораца из покрета отпора.

СУБНОР Србије представљао је члан Републичког одбора Имре Ковач и имао више сусрета са делегацијама из разних европских држава. Саговорници су у више наврата одали признање СУБНОР-у због чувања и ширења антифашистичке борбе и посебно начина како је, у октобру прошле године, била организована прослава ослобођења Београда у Другом светском рату. 

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Међународна федерација

  • pedjaza каже:

    Ugled i poštovanje, koji SUBNOR Srbije uživa u međunarodnim okvirima, još jednom je potvrđen odavanjem pošte njegovom nedavno premiinulom predseniku, Miodragu Zečeviću, od strane članova Izvršnog odbora FIR-a, ali i govori predsednika i generalnog sekretara te međunarodne boračke i antifašističke organizacije.
    U današnjim uslovima veoma zategnutih međunarodnih političkih, ekonomskih i vojnih odnosa, SUBNOR je jedna od organizacija koja u najboljem svetlu reprezentuje Srbiju u Evropi i svetu.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.