Међународна сарадња

ЈЕДИНСТВЕН СТРОЈ АНТИФАШИСТА

Све је већа потреба да се антифашисти уједињују и јединствено иступају за темељне принципе једнакости и против повампирења нацизма и ширења агресије и нетолеранције.

О овоме су у Београду разговарали, између осталог, председник СУБНОР-а Србије проф. др Миодраг Зечевић и председник Сталног комитета за европске послове Светске федерације ветерана ФМАК Дан-Виго Бергтун.

Светска федерација ветерана има, иначе, око четрдесет милиона чланова широм света. Основана је 1950.године у Паризу, где је и сада седиште. Међу оснивачима био је и СУБНОР, чији је углед – како је и истакнуто у разговору у Београду – изузетно висок: активности и иступања наше делегације су увек прихваћени и цењени са уважавањем. О томе је и високи представник ФМАК (иначе из Норвешке) одвојио део састанка, коме су присуствовали и преседник Међународног комитета СУБНОР-а Србије амбасадор Драгомир Вучићевић и секретар Милош Богићевић.

Разговор Зечевића и Бергтуна односио се на предстојеће делатности Светске федерације, тим пре што ће се  скуп Сталног комитета за европске послове одржати средином јуна у Црној Гори.

СУБНОР Србије и Светска федерација ветерана наставиће даљу успешну сарадњу у интересу мира и разумевања међу народима.