Међународна сарадња

РАТ ЈЕ УВЕК ЛОШ ДРУГ

СУБНОР Србије је забринут због погоршања ситуације у разним деловима света и посебно у Европи. Рат је увек и свугде лош друг и бубњеви зла морају да се ућуткају искључиво преговорима  и на тај начин спрече стравична разарања.

Расправљајући и о овој теми, Комитет за међународну сарадњу СУБНОР-а Србије се заложио за разумевање и миран дијалог на свим местима у којима пламти ратна буктиња.

Борачкој организацији предстоји и низ активности на међународној сцени. У том смислу наша делегација ће наредних дана учествовати у Будимпешти на свечаностима поводом ослобођења од фашизма у Другом светском рату.

Истом приликом, у главном граду Мађарске, заседаће и Извршни одбор Међународне федерације покрета отпора ФИР са седиштем у Берлину. На дневном реду налазиће се тренутна ситуација у окружењу, а посебно ће бити донет програм прославе јубиларне годишњице слободе и Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

У наредном месецу и у Москви ће се одржати велики скуп посвећен херојским ослободилачким данима и победе над хитлеровском нацистичком Немачком. Организатор је Сверусијски савез ветерана, чији је председник, генерал армије проф. др Михаил Мојсејев, позвао и делегацију СУБНОР-а Србије.

Представници наше организације учествоваће током овог месеца и на скупу у Берлину, где ће се састати Извршни одбор Светске федерације бивших бораца ФМАК и расправљати, такође, о најважнијим темама данашњице.