САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 835697Укупно посета:
  • 2605394Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

ПРОЗОР У СВЕТ

Веома успешно је протекла 2012. година у погледу међународне сарадње СУБНОР-а Србије и такав темпо, облик и квалитет морају да буду одржани и током наступајуће године.

Ово је констатовано на састанку надлежног комитета, који је под председништвом амбасадора Драгомира Вучићевића, заседао у Београду. На седници су били и позитивну оцену  дали проф. др Миодраг Зечевић, Зденко Дупланчић, др Невенка Петрић, Голуб Лазовић, Душан Чукић и Милош Богићевић.

Комитет је расправљао о сарадњи са борачким организацијама у региону, на европским и осталим континентима и констатовао да је годишњи план испуњен на врло задовољавајући начин и да у том погледу ваља наставити и у 2013, која ће донети низ нових сусрета и контаката у интересу ширења антифашистичког покрета и очувања  традиције у неговању основних постулата удружења оваквог типа и угледа у свету.

На седници је посебно говорено о учешћу делегације СУБНОР-а Србије на Генералној скупштини Светске организације бивших бораца (FMAC), која је одржана од 18. до 22. новембра у главном граду Јордана.  Наша делегација је имала запажено излагање, а посебан успех СУБНОР-а је што су делегати из 40 држава прихватили једногласно предлог резолуције против оживљавања фашизма и величања нацистичке прошлости.

У идућој години, да би проширила свој прозор у свет, СУБНОР Србије, који већ сада као репрезентативна организација има преко 100.000 чланова, одржаваће  конкретну сарадњу са низом пријатељских и ветеранских организација на свим континентима.  Посебно са оним који поштују и чувају традиције и истину о Другом светском рату и заједничком сузбијању фашистичке авети. У том склопу предвиђено је и склапање неколико дугорочних споразума и пригодних посета са циљем да се боље упознамо и унапредимо контакте у корист наших чланова.

Значајна је у 2013. години предвиђена сарадња  са идентичним организацијама у региону и у низу других европских држава.                                                 

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
Углавном облачно
07:0815:57 CET
СубНедПон
11/1°C
13/2°C
14/3°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.