Међународни скуп (2)

АНТИФАШИСТИ СУ ГЛАСНОГОВОРНИК МИРА И РАЗУМЕВАЊА

Министар Зоран Ђорђевић, као изасланик Председника Републике и Владе Србије, истакао је на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“ да је важно што постоји антифашистички покрет у свету и што тај покрет подиже глас против неправде и деструкције.

„Антифашисти Балкана би требало да буду онај свеснији део свог народа, који ће допринети да Балкан постане оаза мира, толеранције и разумевања и да никада више не дозволи да зарад туђих интереса крваво међусобно ратује. Антифашисти треба да буду ти делови друштва који ће се храбро противити свима онима који потпирују неслогу и призивају нове сукобе“, рекао је министар и додао да Антифашистички покрет данас има задатак да буде гласноговорник мира и узајамног разумевања.

Ђорђевић је нагласио да покрет треба да упозорава и васпитава и уколико је то потребно, да се побуни против оних политичких одлука које могу да доведу до сукоба.

„Придруживањем балканских народа у европску породицу народа требало би да се створе услови у којима ћемо у миру моћи да се развијамо, рађамо и живимо без сукоба и рата. Време је да поносни балкански народи подигну главу и сами свесно граде своју будућност, ослањајући се једни на друге, повезујући се у сличности и поштујући различитости”, поручио је Ђорђевић.