САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863379Укупно посета:
  • 2654658Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

НОВИ ЧЛАНОВИ ЗА НОВЕ ОБАВЕЗЕ

Нашем СУБНОР-у, организацији и председнику, стижу из разних крајева Србије, од чланства и руководства и других сличних удружења, из државних институција и функционера, као и   међународних  аоцијација  и многобројних пријатељских ветеранских организација, новогодишње честитке са најбољим жељама да и 2017. буде успешна и интересу сарадње, мира и разумевања, општег просперитета.

И широм Србије, у многим одборима, окупља се пред празнике чланство да заједничики сумира постигнуто у години на измаку, али и потврди трасирани пут патриотизма и антифашизма доказујући сваким потезом да СУБНОР поспешује домаћи бољитак и у свакој прилици достојанствено репрезентује нашу државу због чега са свих страна стижу признања попут  тек установљене Златне плакете ”Српски ратник” коју је у име Владе Србије уручио ресорни министар Александар Вулин.

Пут СУБНОР-а се зна, јасан је и препознатљив. То потврђује и преко 130.000 чланова који на завршним годишњим окупљањима захтевају само једно – у 2017. години неопходно је да се законским актима наша масовна патриотска и антифашистичка организација статусно друштвено вреднује, као у свим цивилизованим земљама света које поштују традицију, па на основу тога убудуће не буде третирана по прописима о удружењима и сврстава и међу оне што доказано спроводе неке, најблаже речено, чудне активности.

О томе је, поред осталог, било речи и на окупљању у Градском одбору СУБНОР-а Вршца, који је у Сали хероја, у центру великог банатског града, обележио још једну успешну годину и пријемом нових чланова. Током задња три месеца СУБНОР-у су приступила 52 појединца којима су свечано уручене књижице.

Тако је ојачан антифашистички корпус, што је залог трајања и борбе за остварење идеала мира и слободе, очувања историјске истине о Другом светском рату и ослободилачким ратовима српског народа кроз векове.

Освртом на учињено у 2016. обратио се Драгољуб Ђорђевић, председник Градског одбора, истакавши допринос СУБНОР-а унапређењу јавног живота и чињеницу да је деловањем постао утицајан и респектабилан учесник свакодневних збивања и једна од респектабилних организација у многољудној породици СУБНОР Србије:  ” То је и комплимент, али обавеза за још већа прегнућа. Следећа, 2017. година, поновна је шанса за нова доказивања и остварење жељених успеха”.

  

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.