САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
 • 863098Укупно посета:
 • 2654213Укупно прегледа:
 • 1Тренутно посетилаца:

СРБИЈА  ПОШТУЈЕ  ДАН  УСТАНКА

И ове године ће народ Србије достојно и са поштовањем прославити Седми јул, дични Дан устанка, трајну успомену на слободарске хице испаљене у Белој Цркви 1941.године.

Широм наше државе биће одата пошта палим борцима против фашиста у Другом светском рату и евоциране успомене на славне дане кад су брањени достојанство и опстанак пред најездом хитлеровске окупационе солдатеске уз слуганство њихових пријатеља из наше средине. Основни организатор свих свечаности биће СУБНОР Србије са поштоваоцима, антифашистима, људима добре воље.

Централни општенародни скуп одржаће се, као и увек досад, у устаничкој Белој Цркви. Том приликом биће на споменик хероју Жикици Јовановићу Шпанцу положени венци Владе Републике Србије, Министарства одбране и војске Србије, СУБНОР-а Србије, Општине Крупањ и удружења и грађана.

На народном збору говориће, предвиђено је, представници Владе Републике Србије и Републичког одбора СУБНОР-а Србије.

Програм у Белој Цркви почиње у 11 часова Седмог јула.

Print Friendly, PDF & Email

3 реаговања на Народно славље

 • Lune каже:

  Kako da se “pomirimo”..kada kao nekada u Drugom sv ratu, neki “faktori”…padaju na paklice cigara, cokoladice,zvakace gume..? Srecom, nisu svi mladi narastaji, spremni da krive i razglavljuju vilice zvakacom gumom, kvare zube sa coca colom…
  ……………………………………………………………………………………….
  PROTIV UČEŠĆA SRBIJE U VOJNIM OPERACIJAMA EU I NATO
  Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje protiv odluke Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije da se odobri učešće srpske vojske i policije u 2013. godini u vojnim operacijama pod pokroviteljstvom Evropske unije.
  SKOJ se protivi da državljani Srbije učestvuju u agresorskim vojnim operacijama imperijalističke Evropske unije, samim tim i NATO, protiv slobodoljubivih država i naroda sveta. Evropska unija je uz NATO i Sjedinjene Američke Države okosnica imperijalističkih rušilačkih udara širom planete. Učešće srpskih vojnika i policajaca u ostvarivanju imperijalističkih ciljeva EU, NATO i SAD je protivno idealima pravde i slobodoljubivim tradicijama našeg naroda. SKOJ najoštrije protestuje protiv odluke buržoaskih pro-imperijalističkih vlasti kojom vojska i policija Srbije postaje oruđe u rukama zapadnog imperijalizma i faktički okupator u zemljama koje ne žele da prihvate diktate koji se sprovode zarad sebičnih interesa multinacionalnih kompanija.

 • pedjaza каже:

  Neka živi sedmojulski duh borbe naroda Srbije protiv fašističkih okupatora i njihovih saradnika!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.