Председништво

СКУПШТИНА МОЖЕ ДА ПОЧНЕ

Изборна скупштина СУБНОР-а Србије одржаће се у петак, 28. јуна у Београду.

Скупштина почиње у 11 часова у Дому војске, у старом здању ратника подно Трга Републике.

Председништво СУБНОР-а, на седници задњој у досадашњем саставу и под председништвом проф. др Миодрага Зечевића, закључило је да су делегатима на време достављени материјали и обављене све припреме за успешан почетак заседања и одлучивања о даљим токовима и активностима борачке организације у нашој држави.

На дневном реду скупштине налазе се извештаји о претходном периоду, затим предлог о изменама и допунама Статута и Платформе о раду, као и избор новог  руководства.

На седници Председништва је, иначе, расправљано и о предстојећим јулским празницима у Србији – о Дану борца и Дану устанка. На територији Србије, на многим историјским местима из Другог светског рата и везаним за храбру ослободилачку борбу партизана и победе антифашиста, одржаће се свечаности као, на пример, на Космају, Радану, Фрушкој Гори, у Бојчинској шуми крај Београда, а посебно свечано 7. јула у Белој Цркви, где ће се, као и сваке године, званично славити кад је 1941. испаљен први устанички хитац против хитлеровских завојевача и њихових сарадника.