САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 813039Укупно посета:
  • 2544141Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА ИСТОМ МЕСТУ

Сада већ традиционалним Бесмртним пуком, у чијој колони су маршевали полазници Дечјег вртића ”Пчелица”, ученици основних и средњих школа, чланови Планинарског друштва „Дели Јован“, резервне војне старешине и чланови СУБНОР-а, у раним јутарњим часовима, у организацији Општинског одбора Неготин почело је обележавање Дана победе над фашизмом.

Централна свечаност одржана је пред спомен бистама народних хероја у новом градском парку. Уз државну химну у извођењу хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“, полетели су голубови мира.

Венце и цвеће на споменик херојима из Другог светског рата положила је делегација локалне самоуправе, Амбасада Руске Федерације у Србији, СУБНОР-а, Удружења резервних војних старешина, цивилних и ратних војних инвалида.

Пригодном беседом обратио се Драгољуб Филиповић председник Општинског одбора  СУБНОР-а. У пригодном програму учествовали су ученици неготинских основних и средњих школа и Дечјег вртића „Пчелица“. У организацији СУБНОР-а реализовано је општинско такмичење основаца у акцији „Шах у школе“, али и спортска такмичења за одрасле у стрељаштву и пикаду. Најуспешнијима су уручене медаље.

По завршетку програма Кирила Караташова, представника Амбасаде Руске Федерације у Србији,примио је Владимир Величковић председник Општине Неготин. Пријему су присуствовали и Драгољуб Филиповић председник СУБНОР-а Неготин са Боривојем Савићем и Радмилом Митровић, члановима  Председништва Општинског одбора.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
21°
Ведро
05:4519:38 CEST
НедПонУто
min 18°C
34/19°C
36/19°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.