Неготин

СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА ИСТОМ МЕСТУ

Сада већ традиционалним Бесмртним пуком, у чијој колони су маршевали полазници Дечјег вртића ”Пчелица”, ученици основних и средњих школа, чланови Планинарског друштва „Дели Јован“, резервне војне старешине и чланови СУБНОР-а, у раним јутарњим часовима, у организацији Општинског одбора Неготин почело је обележавање Дана победе над фашизмом.

Централна свечаност одржана је пред спомен бистама народних хероја у новом градском парку. Уз државну химну у извођењу хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“, полетели су голубови мира.

Венце и цвеће на споменик херојима из Другог светског рата положила је делегација локалне самоуправе, Амбасада Руске Федерације у Србији, СУБНОР-а, Удружења резервних војних старешина, цивилних и ратних војних инвалида.

Пригодном беседом обратио се Драгољуб Филиповић председник Општинског одбора  СУБНОР-а. У пригодном програму учествовали су ученици неготинских основних и средњих школа и Дечјег вртића „Пчелица“. У организацији СУБНОР-а реализовано је општинско такмичење основаца у акцији „Шах у школе“, али и спортска такмичења за одрасле у стрељаштву и пикаду. Најуспешнијима су уручене медаље.

По завршетку програма Кирила Караташова, представника Амбасаде Руске Федерације у Србији,примио је Владимир Величковић председник Општине Неготин. Пријему су присуствовали и Драгољуб Филиповић председник СУБНОР-а Неготин са Боривојем Савићем и Радмилом Митровић, члановима  Председништва Општинског одбора.