САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 819337Укупно посета:
  • 2564451Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

ЗЛАТНЕ СТРАНИЦЕ ИСТОРИЈЕ

Поводом 9. маја, Градски одбор СУБНОР Крагујевац је у сарадњи са многим удружењима и организацијама оргaнизовао обележавање значајног празника.

На гробници Народних хероја, уз звуке Лењиновог посмртног марша и војне почасти, одата је пошта и положени венци.

Почаст су одале делегације Војске Србије, Крагујевца, СУБНОР-а Србије, Шумадије и Крагујевца, Удружења РМВИ, Удружења војних пензионера, Завичајног удружења „Комови“, Удружења „Мир“ српско – руског пријатељства, СУБНОР-а Кнића, Лапова и Баточине, СПС-а Крагујевац.

Обраћајући се у име СУБНОР-а Србије академик Жељко В. Зиројевић је између осталог рекао: „СУБНОР Србије као највећа антифашистичка патриотска организација која баштини и чува слободарство са преко 130.000 чланова и председником Душаном Чукићем, борцем од пера и срца за истину, чува образ, част и достојанство Србије.

Хероји 1941 – 45. год, 1992 – 99.год, исписали су златним словима светле странице историје. Резервну земљу немамо а за Србију ћемо бити попут Карађорђа, Танаска Рајића, Милоја Павловића, Даринке Радовић, Живадина Несторовића, Софије Ристић, Милана Благојевића Шпанца, Славка и Миће Зечевића, хероја Милана Тепића и свих знаних и незнаних хероја Отаџбине, хероја са Ђеравице, Проклетија и Кошара, спремни да положимо живот за нашу Србију“.

Посебно треба напоменути да су данас на овај величанствени дан венци положени на спомен обелиске херојима славне Црвене армије на спомен обележју у Опорници, Варошком и Палилулском гробљу.

СУБНОР Крагујевца и Шумадије после вишегодишњег истраживања прикупио сва имена погинулих Црвеноармејаца и припрема спомен обележје са свим именима. У току је припрема нове књиге и спомен обележја које ће СУБНОР Крагујевца и Шумадије подићи током ове године.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
12°
Ведро
07:0017:45 CEST
НедПонУто
26/11°C
27/10°C
27/10°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.