Неготинска крајина

СА СВИМ ПОШАСТИМА СМО ИЗЛАЗИЛИ НА КРАЈ

И поред снежних падавина и заразне епидемије, борци Неготинске крајине комеморативним скупом и полагањем венаца цвећа на спомен обележје палим борцима у одбрани земље од НАТО агресије и погинулим јунацима у ослободилачким ратовима деведесетих година.

Пригодном беседом пред спомеником учесницима скупа обратио се Мухамед Дургут, члан Општинског одбора СУБНОР-а Неготин. НАТО агресија на нашу земљу, казао је он, била је само завршна фаза отимања Косова и Метохије. Некадашњи потпредседник владе СРЈ Никола Шаиновић оценио да је Париска конференција која је одржана 17. марта била само пуки наставак такозване мировне конференције у Рамбујеу, која је за последицу имала почетак НАТО агресије.

Непосредно пред бомбардовање СРЈ бугарска влада је израдила борбени документ назван „Операција потковица“ и предала немачком министу спољних послова Јошки Фишеру. Детаље операције јавности је представио немачки министар одбране Рудолф Шарпинг још 7. априла 1999. године на конфернцији за новинаре на којој је за примену ове операције одговорност пребачена на југословенско рководство и њеног председника Слободана Милошевића.

Представник СУБНОР-а је на скупу закључио да је наш народ у свим приликама захваљујући дисциплини све пошасти побеђивао.

Данас се једнако носимо са најтежом пошасти која је окупирала свет. Слушајмо медицину и државу па да из ове велике битке опет изађемо као победници”.