Ниш

УВЕК И ЗА СВА ВРЕМЕНА ЗАЈЕДНО

Поводом двадесете годишњице од злочиначке агресије НАТО алијансе на поносну Србију, Градски одбор СУБНОР-а Врање организовао је посету Спомен музеју у Команди копнене војске Србије у Нишу.

На месту сећања и поклоњења заједно су боравили чланови породица погинулих бранилаца Србије, хероји са Кошара и других караула који су зауставили копнену агресију из Албаније.

Учесници похода су посетили Чегар где је исписана једна од најславнијих страница српске историје и Бубањ, стратиште из Другог светског рата на коме су окупатори и њихови сарадници из домаћих редова стрељали преко 10.000 родољуба.

У Спомен музеју са историјском поставком Ниша, деловима посвећеним Војсци Србије, бројним јединицама и командантима, пажњу посетилаца је посебно привукао део о борцима погинулим у одбрани отаџбини од натовских злотвора током агресије 1999.године.

Стојан Младеновић, председник Градског одбора СУБНОР-а Врање, изразио је захвалност генерал-потпуковнику Милосаву Симовићу за неговање патриотских и слободарских традиција, богату сарадњу са Војском Србије и уручио му „Повељу слободе” поводом стоте годишњице завршетка Првог светског рата.