НИШ ПОНОВО АКТИВАН

Координатор СУБНОР-а Србије за Нишавски округ пуковник Анђелко Милићевић одржао је, 27. августа први радни састанак са представницима СУБНОР-а града Ниша и свих Општинских одбора у Округу.

На почетку састанка Милићевић је посебно поздравио генерала Стојана Марковића-председника Клуба генерала и адмирала (подружница Ниш) и команданта Нишког корпуса, др Славољуба Јовановића, члана Извршног одрбора СУБНОР-а Србије и председника Зајечарског округа СУБНОР-а Србије и потпуковника Зорана Миладиновића, новинара свих гласила ЈНА, ВЈ, ВС, а сада професора правног факултета у Нишу. Састанку је присуствовао и Бранко Шљивар досадашњи председник ГО СУБНОР Ниш и Мерима Декић, секретар одбора као и председник Општинског одбора Гаџин Хан Бобан Крстић. Испред општине Мерошина Живорад Грујић, општине Дољевац Драгић -Душан Неранџић

Главни циљ састанка био је договор око припремних активности у циљу благовремене и квалитетне припреме одржавања избора на нивоу општина и Ванредне скупштине СУБНОР-а града Ниша. Нови Статут СУБНОР-а предвиђа обавезно образовање општинских одбора у градовима који су подељени на општине.

Због обима посла одређено је укупно 14 координатора, који треба да обаве овај обиман посао. Да би се оживео рад замрле организације за места где немамо активне одборе као координатори одабрани су, за Градски одбор СУБНОР-а Ниш Богдан Андрејић, за општине: Палилула, Црвени крст, Медијана, Пантелеј, Нишка бања по неколико људи. Њихов основни посао је организовање избора на нивоу општина.

Договорено је да се избори за органе на нивоу Општина и формирање одбора на нивоу града Ниша и Гаџиног Хана одрже од 21. до 23. септембра 2020. године, а Ванредна изборна скупштина ће се одржати у Граду Нишу између 26. и 30. септембра текуће године.

Координатори су се обавезали да ће пописати чланство у својим срединама и оформити општинске одборе.

Веома је важно што је координатор Милићевић остварио добре контакте са свим људима у локалним организацијама и да сви показују жељу и вољу да помогну да Ниш, као други по величини град у Србији, има респектабилну подружницу СУБНОР-а Србије.