САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 863320Укупно посета:
  • 2654555Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

КЊИГЕ НА ДАР

Остварује се још једна успешна сарадња наше организације: председник СУБНОР-а примио је представнике Фондације солидарности Србије који су поводом новогодишњих празника дошли у пријатељску посету са поклоном  књига познатих књижевника које је ова организација издавала задњих година.

У непосредном разговору са делегацијом ( предводила Соња Ињац) констатовано је да сарадња има дугу традицију, јер су њени оснивачи били познати борци и уметници Србије као што је Стеван Боднаров, који је извајао бисте народних хероја на Калемегдану, Мирослав Чангаловић, светски познат оперски певач, Маца Јагодић, првоборац и народни посланик. Ову организацију основала је седамдесетих година Влада Републике Србије са намером да подстиче грађане на доброчинство и која је у тој улози прикупљала значајна средства за изградњу установа за децу без родитељског старања међу којима је било највише деце палих бораца.

Такву мисију она има и данас и међу својим суоснивачима има бројне установе културe, здравствене и социјалне заштите. Оснивач је и дапартмана за социјалну политику на Факултету за медије и комуникацију при Универзитету Сингидунум.

Print Friendly, PDF & Email

Једно реаговање на Нова сарадња

  • pedjaza каже:

    I ovim činom, SUBNOR Srbije je pokazao otvorenost za saradnju sa svima koji dele iste ili slične ciljeve i poštuju antifašističke vrednosti.
    Veliki broj kolektivnih članova, kao i saradnja sa mnogim organizacijama u zemlji i inostranstvu, izraz su širokog društvenog priznanja vrednosti, koje najveća i najmasovnija boračka i antifašistilka organizacija u Srbiji već decenijama baštini.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.