Нови Пазар: СРАМАН ЧИН ВАНДАЛА

У насељу Дежевски пут у Новом Пазару, непознати починилац, или више њих, оштетио је мурал посвећен тројици припадника Војске Југославије, родом из Новог Пазара: Николи Поповићу, Насеру Вучељу и Зорану Филиповићу који су погинули током битке на Кошарама и спречавању НАТО агресије на нашу земљу.

Никола Поповић погинуо је 7. априла 1999. године и имао је 19 година а након 12 дана погинули су и Насер Вучељ (21) и Зоран Филиповић (28). Градски одбор СУБНОР-а Новог Пазара као антифашистичка, патриотска и хуманитарна организација која окупља све људе којима је на срцу љубав према Отаџбини, без обзира на верску и национални припадност и у чијем су саставу учесници свих ратова, потомци и поштоваоци, најоштрије осуђује овај вандалски чин оних којима ништа није свето и светло, па чак ни жртве бранилаца Отаџбине, људи који су се борили и бранили своју земљу, њену слободу, част интегритет и независност.

Хероизам јунака са Кошара може се поистоветити са јунаштвом Спартанаца и њиховог вође Леонида на Термопилима када је заустављена тада највећа армада Персије и бранилаца Љубиног гроба на Сутјесци.

Ти голобради младићи, њих 108 међу којима су и наша три суграђанина положили су своје животе спречавајући страним плаћеницима и терористима да заузму нашу земљу и Косово и Метохију отргну из Србије.

Припадници СУБНОР-а Новог Пазара осуђујући најоштрије овај безпризорни вандалски чин траже да надлежни органи пронађу починиоце овог гнусног чина и према њима предузму законске мере и уједно поручују да нико и никада неће моћи из нашег трајања и памћења избрисати светле ликове јунака са Кошара – каже се у саопштењу Градског одбора СУБНОР-а Нови Пазар који су потписали координатор СУБНОР-а Србије за Рашки округ др Драган Р.Нововић и председник ГО СУБНОР-а Нови Пазар и члан председништва СУБНОР-а Србије пук.проф.др. Хајрадин Радончић.