САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864244Укупно посета:
  • 2656057Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НАСИЉУ НЕМА МЕСТА

СУБНОР града Новог Сада скромно, али достојанствено обележио је Дан победе над фашизмом поштујући све препоруке надлежних органа и медицинске струке.

СУБНОР Новог Сада је одлучио да се у току наредних недеља обиђу сви борци НОР-а, а истовремено је изражена захвалност волонтерима који су помагали нашим старијим члановима.

Положени су венци на Спомен гробље борцима НОР-а. Путем друштвених мрежа и медија упућена је честитка грађанима поводом 75-те годишњице победе над фашизмом, а градоначелнику Милошу Вучевићу се, између осталог, каже: „Посебно само захвални на помоћи која је пружена нашим суграђанима. Уверени смо да ће Нови Сад и поред објективних тешкоћа успети да остане пример успешног пословања, социјалне бриге и солидарности и да ће будућност бити још јединственија да град учинимо бољим местом за живот.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са представницима Војске Републике Србије, положиo је венце на Спомен гробљу.

Као народ и држава платили смо огромну цену у милионским жртвама, а цео 20 век је прошао у великом страдању нашег народа и патњама кроз које смо пролазили. То не смемо заборавити да бисмо створили извеснију и бољу будућност за наше унуке. Клањамо се сенима свих знаних и незнаних јунака наше и савезничких армија, пре свега Црвене армије али и војске Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске и свих земаља са којима смо извојевали велику победу над фашизмом и нацизмом. Данас се фашизам појављује у неким другим форматима, постоје тенденције да неко покушава да незванично, али суштински, одређене екстремне норме понашања доведе на сцену, да их легализује. То никада не смемо дозволити“ – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.