Нови Сад

НАСИЉУ НЕМА МЕСТА

СУБНОР града Новог Сада скромно, али достојанствено обележио је Дан победе над фашизмом поштујући све препоруке надлежних органа и медицинске струке.

СУБНОР Новог Сада је одлучио да се у току наредних недеља обиђу сви борци НОР-а, а истовремено је изражена захвалност волонтерима који су помагали нашим старијим члановима.

Положени су венци на Спомен гробље борцима НОР-а. Путем друштвених мрежа и медија упућена је честитка грађанима поводом 75-те годишњице победе над фашизмом, а градоначелнику Милошу Вучевићу се, између осталог, каже: „Посебно само захвални на помоћи која је пружена нашим суграђанима. Уверени смо да ће Нови Сад и поред објективних тешкоћа успети да остане пример успешног пословања, социјалне бриге и солидарности и да ће будућност бити још јединственија да град учинимо бољим местом за живот.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно са представницима Војске Републике Србије, положиo је венце на Спомен гробљу.

Као народ и држава платили смо огромну цену у милионским жртвама, а цео 20 век је прошао у великом страдању нашег народа и патњама кроз које смо пролазили. То не смемо заборавити да бисмо створили извеснију и бољу будућност за наше унуке. Клањамо се сенима свих знаних и незнаних јунака наше и савезничких армија, пре свега Црвене армије али и војске Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске и свих земаља са којима смо извојевали велику победу над фашизмом и нацизмом. Данас се фашизам појављује у неким другим форматима, постоје тенденције да неко покушава да незванично, али суштински, одређене екстремне норме понашања доведе на сцену, да их легализује. То никада не смемо дозволити“ – истакао је градоначелник Милош Вучевић.