САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 864240Укупно посета:
  • 2656051Укупно прегледа:
  • 0Тренутно посетилаца:

НЕДЕЛА ЗЛОТВОРА ОПОМИЊУ

Слободарски Крагујевац и Шумадија су традиционално обележили јубилеј Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

На спомен обележје борцима славне Црвене армије у Опорници чији су простор средили и очистили акцијаши, уз слике јунака Бесмртног пука који су животе дали за нашу слободу, венце су положиле делегације СУБНОР-а Србије, Шумадије, Крагујевца, Клуб волонтера и акцијаша, Удружење бораца Шумадије, СНС, СНП, Војног синдиката Србије, Удружење руско-српског пријатељства „Мир“ и поштоваоци погинулих бораца НОР-а.

У центру Крагујевца, на гробницу Народних хероја венце су положили представници Скупштине Крагујевца, Војске Србије, СУБНОР-а Србије, Крагујевца и Шумадије, представници СНС, СПС, Удружења војних пензионера и Удружење српско-руског пријатељства „Мир“.

Скупу се обратио председник СУБНОР-а Шумадије и Крагујевца, проф. Жељко В. Зиројевић, који је истакао значај данашњег јубилеја и допринос Крагујевца и Шумадије антифашистичкој борби нагласивши да нећемо никада дозволити повампирење највећег зла фашизма али ни њихових сатрапа, љотићеваца, дражићеваца, недићеваца, усташа и свих који призивају зло.

Министарка у Влади Србије, проф. др Славица Ђукић Дејановић истакла је значај борбе против фашизма, истакавши да је Крагујевац већ октобра 1941. године доживео злочин фашиста над недужним народом али да није погнуо главу већ је наставио борбу. Председник Скупштине Крагујевца Мирослав Петрашиновић истакао је да је Крагујевац увек пружао руку пријатељства свим онима који се боре против фашизма, истакао допринос Крагујевца у борби против овог зла као и нераскидиво пријатељство које Крагујевац одржава са Смоленском, градом побратимом и Руском федерацијом. Такође је истакао да Шумарице опомињу да нећемо дозволити повампирење фашизма.

Значајно је напоменути да су на данашњем скупу ношени ликови прослављених револуционара, слободара и антифашиста, као и свих 14 Народних хероја Крагујевца којима се слободољубиви народ поноси.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.