САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 871257Укупно посета:
  • 2667281Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

 

ЖИТО И КУКОЉ

Пише: Душан Чукић

Био је некад, у Београду, на средини Кнез Михаилове и у непосредној близини Српске академије наука, киоск у коме се свашта од штампе могло пазарити. Па и периодична издања несвакидашњих наслова.

Тако су се тамо нашли и ”Наша заједница” о комуналијама и ”Триста чуда” са нагласком на разнообразне догодовштине. Продавац – шерет знао је често да узвиком повезује те две публикације и околним шетачима измамљује, у доба социјализма, скривене подсмешљиве осмехе.

Шта ме подстиче да се присећам? Има, ето, последичне везе са оновременским вактом кад се ових дана удруже на тајкуновој тв станици четничка унука и син партизанског генерала да извргавају руглу жене што се одупиру љотићевском зулуму. И онда још ту храброст злоупотребљавају ничим изазваним повезивањем са многољудном субноровском породицом и, уз то, стављањем мете на чело коме није свеједно да ђикља фашизам у редовима њихових миљеника који би, силом на срамоту, уличним јуришима са набубреном жељом да се врате на власт мимо  изборне воље огромне већине пунолетних становника наше Србије.

Плодоносан рад СУБНОР-а толико боде очи досовском кукољу да у твитерашкој немоћи један од лидера у покушају некад, по мишљењу ментора, обећавајуће странке са поменом демократије у називу препоручује нашој организацији да узме друго име. Незвани кум са избацивачке висине иронично тврди да више нема бораца. Нек не брине: има и бораца, али и њихових наследника, поштовалаца, антифашиста, часних људи добре воље којима је отаџбина на првом месту.

Због тога су нам страни јуришници који зарад сопствених интереса продају веру за вечеру и залуђују се туђим замислима да ће погазити младо жито Србије трулим обећањима заснованим на путу у безнађе.

Није наш народ заједница састављена од триста чуда. Они што сипају со на још свеже ране опећи ће се на сопственој ватри јарости што, уместо рационалних програма, нуде свакодневно на улици у облику терора, електричних тестера, вешала, претњи ”кад они дођу”, јуриша на институције, позивима да убиствима и пучем добију  шансу коју су својевремено имали и прокоцкали алавом пљачком и небригом за народ који би још једном хтели да насамаре.

СУБНОР Србије са преко 130.000 чланова је енергично против рушитеља било којих боја, а радом и угледом код нас и у свету бориће се за бољитак наше отаџбине како више никад не би била монета за поткусуривање туђих жеља и интереса.

Слогом и заједништвом, руку под руку, победиће наша Србија и овог пута. Нема нам друге!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.