САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 870061Укупно посета:
  • 2665292Укупно прегледа:
  • 5Тренутно посетилаца:

НИКАД ТО НИКO НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ

Пише: Душан Чукић

Злокобни урлик сирена и вапијуће дозивање рањеника из рушевина и даље зује у ушима, слике згаришта и стрмоглављених кракова велелепних мостова што су, попут људских руку, спајали обале и високих фабричких димњака преполовљаних као да су од картона, тужне опроштајне колоне са најмилијима у неповрат остале су урезане у наше умове.

А од тих несрећних и незаслужених 78 дана заредом од марта 1999. пролази, ето, чак 21 година. Злочин удружених натовских држава на поносну балканску земљу и народ који је у свим светским неприликама био на правој страни и кад се унапред није знао исход, у име правде и слободе, раме уз раме са многим од тих из болесне казнене експедиције на крају прошлог века, окомила се удружена империјална сила да посеје зло које никад и нико неће заборавити. Још мање, како је говорио мудри патријарх српски Павле, опростити белосветску срамоту.

Читаву деценију и нешто више нисмо смели, на жалост и срамоту, ни да зуцнемо о томе шта су нам учинили по осмисли Клинтона и европских поклисара, уз сеизе Солану и низ смерних послушника за убиства, какву нам је несрећу поделио ”милосрдни анђео”, морало се хорски понављати да је ”кампања била неминовна” уз још низ срамотних признања за кривицу која није постојала и као да смо сами себе убијали ракетама и садистички расипали из безбедних висина осиромашени уранијум.

Тeк доласком садашње, вољом великог броја бирача, кад је на изборима одређена нова власт, први пут је почело завнично обележавање страдањa нашег народа и државе.

Александар Вучић је у Улици кнеза Милоша у Београду, испред комплекса порушених палата Министарства војске и Генералштаба, отворено рекао да је 1999. године извршена агресија НАТО на нашу државу.

Тада је, у исто време, утрт пут нашој садашњој војној неутралности, право да будемо слободни и независни, бирамо пријатеље и чувамо се од непријатеља. Тиме су онемогућени, без обзира на то колико се копрцали, разнолики рушитељи којима је увек био пречи лични интерес и испуњавање задатака добијених са стране од тога како ће проћи наш народ коме су достојанство и слобода и сопствена држава драги као властити дом.

СУБНОР Србије са преко 130.000 чланова, признатих и цењених и код куће и у свету, као државотворна и патриотска организација у јединственом строју ветерана и њихових потомака антифашиста, увек ће зато подржавати градитеље и пут у општи бољитак отаџбине.

Print Friendly, PDF & Email

ЧЕСТИТАМО

4. ЈУЛ

ДАН БОРЦА!

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.