ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АЛЕКСАНДРОВАЦ

Месец август је проткан  данима које је наша земља водила за слободу. Корачати земљом за коју су твоји преци животе дали значи са поштовањем поздравити дан када је та земља дисала слободно.

Поводом 10. августа Дана ослобођења општине Александровац у Другом светском рату, делегација СУБНОР-а општинског одбора Александровац заједно са представницима локалне самоуправе и борачких удружења – Републичког удружења ратних војних инвалида и Удружења отаџбински ратови Србије од 1912 до 1920. године положила је венце и цвеће на споменике и спомен обележја жртвама фашистичког терора.

Венци и цвеће су положени на Спомен обележја – у центру града Споменик посвећен палим борцима у Другом светском рату, на споменик у селу Гаревина и спомен плоче посвећене сећању на пале борце из Другог светског рата а из тог села.

Једну земљу чине све оне мале општине и села чији су становници својим борбама допринели да се вијори застава  ослобођења на мапи света, на врху куле која носи назив победа. Сећање на њих и одавање поште је само један део у неговању културе сећања, који носи са собом време које долази.

Неки дани одређују месеце. Одређују да године које су пред нама буду сигурне. На нама је да то НИКАДА не заборавимо!