ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА НОВОИЗАБРАНОГ РУКОВОДСТВА СУБНОР-a ГРАДА НИША

Новоизабрани Градски одбор СУБНОР-а Србије града Ниша на 2. Изборној скупштини 21. марта 2023. године одржао је прву седницу којом је председавао председник Анђелко Милићевић, пуковник у пензији.

На седници која је радила у проширеном саставу, на којој су, поред чланова Градског одбора, председника скупштине проф. др Видимира Вељковића, секретара и надзорног одбора, присуствовали председници 7 комисија и председници и заменици председика СУБНОР-а градских општина, расправљало се о актуелним питањима којима се бави ова борачка организација града Ниша.

Најпре је анализиран рад Изборне скупштине Савеза удружења народноослободилачких ратова Србије града Ниша где је једногласно оцењено да је скупштина била одлично припремљена и да се њен рад одвијао у складу са Статутом СУБНОР-а Србије, а затим су присутни обавештени са припремљеним пројектима СУБНОР-а града Ниша које су расписали Град Ниш и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о подизању свести друштвене заједнице борачко-инвалидске популације у друштвеној средини и о превазилажењу социјално-психолошких последица бораца насталих у претходним ратовима наше Војске. Након тога кооптирани су заменици председника општинских одбора СУБНОР-а.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Ниша Анђелко Милићевић, упознао је проширени састав Градског одбора са Планом рада Градског одбора СУБНОР-а Ниш за 2023. годину истакавши најзначајније задатке које очекује градско руководство и руководства општинских одбора СУБНОР-а у наредном периоду. Ту су посебно истакнути задаци који се односе на омасовљењу организације новим, посебно младим члановима, оспособљавању руководстава за рад на практичним питањима на терену, одржавању стручних и научних скупова, семинара и других садржаја на обележавању значајних историјских датума града Ниша, југоисточне Србије и Србије у целини. Код свих присутних је посебна пажња била посвећена именовању улица херојима отаџбинско-одбрамбених ратова и у одбрани од НАТО агресије, постављању споменика заслуженим херојима у тим ратовима, преуређењу Војничког гробља у Меморијални парк српских ратника у Првом светском рату на Делијском вису, као и обележавању Дана холокауста – 22. априла на стратишту Бубањ на републичком нивоу.

На крају, присутни су упознати са информацијом коју је упутио ГО СУБНОР-а Србије града Ниша Министарству одбране Владе Републике Србије о актуелним проблемима у остваривању права на здравствену заштиту војних осигураника, који су уједно и чланови СУБНОР-а, у зони одговорности Војне болнице Ниш, као и примедбе на остваривање права из области здравствене заштите на терцијалном нивоу.

5. април 2023.