ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СУБНОР АПВ У ИНЂИЈИ

Председништво Покрајинског одбора СУБНОР-а АПВ одржало је своје седницу  са новоизабрним председником Јовом Барошевчићем, први пут ван Новог Сада,  у Инђији,  чиме је СУБНОР АПВ показао већу мобилност и поверење у организационе и кадровске способности својих чланова.

На почетку седнице  присутнима се обратила  Драгица Ковачевић председница Општинског одбора СУБНОР Инђије која се захвалила на поверењу које је добила да буде домаћин ове седнице и уједно је изразила захвалност локалној самоуправи на сарадњи и пруженој помоћи и подршци.

Председавајући седнице, председник Јово Барошевчић поздравио је присутне, захваливши се на високом одзиву чланова  као и домаћину СУБНОР општине Инђије  и локалној самоуправи на гостопримству.  Он је посебно истакао  да позитивана пракса која постоји у Инђији у погледу сарадње СУБНОР-а и локалне самоуправе треба да буде  пример за све наше организације и путоказ за остваривање  боље сарадње  са локалном самоуправом.

Дневни ред је прихваћен и усвојени су записници са претходне седнице Председништва као и записник са Годишње скупштине СУБНОР АПВ.

Председник Јово Барошевчић је информисао  присутне  са  активностима у СУБНОР АПВ након одржане Годишње скупштине на којој је и изабран  за председника, набројао је све активности пре свега на обележавању значајних  датума и годишњица из НОР-а.

Такође је упознао присутне са радним посетама које су уприличене у ГО СУБНОР Вршац као једној од најбољих организација у СУБНОР АПВ и Градски одбор СУБНОР Нови Сад, где је договарано о предстојећим активностима на сређивању евиденције чланства и многим  другим питањима од заједничког интереса.

Посебно је истакнута финансијска консолидација СУБНОР АПВ  која подразумева да су обезбеђена, поред редовних средстава путем пројеката надлежног министарства и ресорног секретаријата у Покрајинској влади, и додатна средства од донација којима ће  омогућити да се испоштује у целости  зацртани план и програм рада по СУБНОР АПВ.

У пуном јеку је и потписивање приступница у СУБНОР АПВ како би коначно знали бројно стање а на захтев Извршног одбора СУБНОР Србије што је такође од велике важности за регулисање законског статуса удружења ,од посебног значаја.

У колегијалној и конструктивној, радној атмосфери највише се дискутовало о изменама и допунама статута СУБНОР АП Војводине, те општина и градова на територији АП Војводине. Закључено је да редовне годишње скупштине треба одржати до краја текуће године и донети статуте усаглашене са  важећим статутом СУБНОР Србије. С тим у вези једногласно је усвојен предлог председника о формирању Комисије за статутарна и правна питања на челу са Драгољубом Ђорђевићем.

Што се тиче наредних активности, пре свега октобарских свечаности, донет је закључак и препорука да се скромно, делегацијски, поштујући  препоруке Владе Републике Србије и кризног штаба у вези са корона вирусом, ова обележавања  обаве без великог и масовног окупљања.

Председништво је инфомисано  о насталим проблемима у СУБНОР Стара Пазова након чега је уз образложење и сагласност Председништва СУБНОР Србије за регистрацију у АПР, подршка дата легално изабраном руководству на челу са председником Станком Царићем.

Присутнима су подељен књиге „И они су маштали о слободи“ аутора Максима Бакрача из Суботице, посвећене обележавању 75. годишњици ослобођења града Суботица.

Ову седницу је пропратила и Градска М телевизија из Сремске Митровице што има велики медијски значај за нашу  организацију и СУБНОР у целини.