ЛОЗНИЦА СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИЛА ЈУБИЛЕЈЕ

У Лозници је Градски одбор СУБНОР, у поводу 76-те годишњице ослобођења Лознице (23.09.- Дан ослобођења од фашистичке окупације и домаћих издајника) и 75-те годишњице Победе над фашизмом у Другом светском рату, организовао полагање венаца и комеморацију на спомен костурници палим борцима за слободу Лознице и целе Србије. Присутним учесницима се обратио председник Градског одбора СУБНОР Лозница, Живота Исаковић.

Поред Градског одбора СУБНОР-а, венце су положили и Делегација градске Управе града Лозница, Српски ратни ветерани 1999. године – одбор у Лозници, Градска организација СПС Лозница и Градски одбор Комунистичке партије – Лозница.

После одржане комеморације у Градском одбору СУБНОР-а је приређен коктел за све учеснике на комеморацији а потом је делегација Градског одбора отишла у посету једином још живом борцу из Другог светског рата и учеснику у ослобођењу Лознице – другу СТЈЕПАНУ СТАНИМИРОВИЋУ, који је у 95-ој години живота. Први пут ове године није могао изаћи на полагање венаца.

Такође данас поводом Дана ослобођења Лознице, локална ТВ станица ЛОТЕЛ је емитовала получасовни разговор са председником ГО СУБНОР Лозница, Животом Исаковићем у својој ударној емисији „У ФОКУСУ“.

Иначе полагање венаца и комеморацију испратиле су и ЛОТЕЛ и РТВ ПОДРИЊЕ као и Лозничке новости – локални недељни лист.

СМРТ ФАШИЗМУ – СЛОБОДА НАРОДУ!