РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА СЕНКЕ ЂОРЂЕВИЋ

СУБНОР Града Вршца, у сарадњи са Градским музејом Вршац, приредио је ретроспективну изложбу радова, свог члана, Сенке Ђорђевић, мастер инжењера текстила и модног дизајна, под називом ПРЕСЕК.

Модне креације изложене у велепном простору вршачког музеја, представљене су на високој модној сцени у Београду и Новом Саду, као што су: Недеља моде (Belgrade Fashion Week), Балканском фестивалу моде: БАФЕ (Balkan Art Fashion Event – стара Југославија и Италија), Belgred Art Show и на финалној такмичарској ревији  у Новом Саду, у оквиру Српске недеље моде „Fashion Talent Designer Competition“ одржаној у кристалној дворани новосадског сајма.

Сенкин модел понча и плетене хаљине, приказан је на модној ревији у московском хотелу „Ritz“.

Све модне креације реализоване су у мајсторској радионици, вршћанке Љиљане Јовановић.

Изложба је уприличена 22. септембра 2020. године.

Околности проузроковане Корона вирусом условиле су ограничен број присутних у простору галеријске сале, па је знатан број посетилаца сачекао да погледа изложбу и није био у прилици да присуствује самом чину отварања. Изложби су присуствовале и чланице новог Градског већа Вршца, Ивана Ранимиров и Маја Ивић Лажетић

Магистар Звонимир Сантрач, директор музеја, инспиративно је и у високо похвалном тону говорио о уметничким достигнућима изложених модних креација Сенке Ђорђевић, истичући њен стваралачки домет, као веома младог уметника  у околностима велике конкуренције у доба свеприсутног интернета и огромног притиска моћне, светске конфекцијске индустрије. Притом се осврнуо на успешност комбинација супротстављених боја и различитих материјала у складну одевну целину, предвиђајући нова достигнућа и могућност да ћемо се једног дана поносити тиме да смо познавали Сенку Ђорђевић.

Присутнима се обратила и чланица Градског већа, Ивана Ранимиров, задужена за културу, са задовољствоми што се обнавља културни живот града, након застоја због познатих околности, те да ће Град Вршац подржавати своје талентоване ствараоце.

Обратила се и Сенка Ђорђевић, од недавно и члан УПИДИВ, захвалила се на поклоњеној пажњи и истакла да ова изложба представља пресек њеног досадашњег стваралаштва, те ће сада кренути путем нових изазова и остварења.

Изложба остаје доступна јавности до краја септембра.