САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 849513Укупно посета:
  • 2632286Укупно прегледа:
  • 2Тренутно посетилаца:

СЛОБОДА ЈЕ НАШ ЖИВОТ

Седамдесеттри године по ослобођењу нашег главног града од фашистичких окупатора и његових измећара из домаћих редова показале су, на свим свечаностима, да је слобода део живота овог храброг и често страдалничког народа који никад није хтео да погне главу пред насилницима.

Зато је и мото овогодишњег славља, одржаног на војном аеродрому у Батајници, управо био: СЛОБОДА 2017.

У присуству Председника Републике Александра Вучића и највиших државних фунционера, председника Републике Српске Милорада Додика, министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа, представника из суседства, масе народа, одржан је бриљантан час спремности Војске Србије и показано најсавременије наоружање за одбрану од напада са било које стране.

 Међу њима су се, на небу, појавили и авиони ”Миг 29” пристигли из Русије као знак великог пријатељства и добрих жеља према нашем народ што исказује председник Владимир Путин са својом Владом и оружаним снагама.

Посебну атракцију пружили су пилоти из Русије велемајсторски, у бришућем лету изводећи разне мајсторије на ”миговима 29”, доживели овације као увек где се појави та легендарна ескадрила ”Стрижи”.

Српске јединице, из разних области, демонстрирале су спретност и спремност за сваку евентуалну реакцију, посебно у борби са могућим терористима, а потом су, на крају вежбе, постројени на писти испред трибине, бурно поздрављени.

Великом скупу се обратио председник Александар Вучић, наглашавајући значај слободе за наш народ и жељу да радом и марљивошћу, гледајући своја посла и никога не дирајући, настојимо да градимо сопствени пут ка европским интеграцијама, војно неутрални, у савезништву и пријатељству са Русијом и Кином и свим мирољубивим земљама.

Показну вежбу је посматрао и председник Сверуског савеза Михајло Мојсејев, што је искоришћено, у једном делу, за разговор о даљој успешној сарадањи са СУБНОР Србије. Наиме, на свечаности су били и председник СУБНОР-а Душан Чукић, заменик председника генерал Видосав Ковачевић и члан Републичког одбора Зденко Дупланчић.

Print Friendly, PDF & Email
Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
13°
Сунчано
07:1015:58 CET
УтоСреЧет
15/2°C
13/3°C
13/6°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2020. износи 1.000 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2020.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.