Оснић: СЕЋАЊЕ НЕ БЛЕДИ

Да СУБНОР Србије негује успомену на припаднике ЈНА и ВЈ који су своје животе дали за Отаџбину, сведочи пример из села Оснић (Бољевац).

Војник ЈНА Саша Траиловић, рођен 15.09.1973. године у селу Оснић, погинуо је 16. априла 1992. у реону Горње колибе (Босански Брод) у борби против ЗНГ и фундаменталиста. Поводом годишњице његове погибије СУБНОР Србије, Бољевца, чланови Сашине породице, представници Савет МЗ Оснић и житељи, положили су венац на спомен плочу и одали му пошту.

Потпредседник СУБНОР-а Србије, академик пук.проф. Жељко В. Зиројевић, обраћајући се присутнима у име председника, генерала Ковачевића, истакао је да „сећање на све погинуле припаднике ЈНА, ВЈ и МУП-а не бледи, већ вечно траје јер свако ко је живео часно за Отаџбину и положио живот на њен олтар – живи вечно“. Истакао је да локална самоуправа Бољевца у сарадњи са СУБНОР-ом, успешно спроводи све активности и воде бригу о свим борцима и спомен обележјима.

Одржан је и састанак са представницима Савета МЗ Оснић око подизања нових спомен обележја и овом приликом Зиројевић је уручио чланску књижицу СУБНОР-а Србије сестри војника Саше Траиловића, Слађани која је са посебним пијететом примила и истакла захвалност СУБНОР-у што не заборавља њеног брата и чува успомену на њега.