ОТВОРЕН НОВИ КАБИНЕТ РУСКОГ ЈЕЗИКА У ЛАЋАРАЧКОЈ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ

У среду 6. септембра 2023. године у Основној школи „Трива Витасовић Лебарник“ је отворен нови кабинет руског језика. Кабинет је опремљен захваљујући подршци Амбасаде Руске Федерације у Београду и донацијом НИС-а. Отварању кабинета су присуствовали: директор школе Златко Вулетић, представници Амбасаде Руске Федерације у Србији први секретари Наталија Клишченкова и Михаил Максименко, Представник “Руског дома“ Олесја Бабенко, као и руководилац пројекта „Енергија знања“ компаније НИС Снежана Лакичевић, потом председница Савета Месне заједнице Лаћарак Весна Скакун, као и наставници и ученици школе, а као гости делегација Удружења српско-руског пријатељства Шид, чланови СУБНОР- а Месне заједнице Лаћарак. Посебна част школи била је да угости делегацију Државног педагошког универзитета „Лав Николајевич Толстој“ из Тула на челу са проректором др Жаном Фомичевом.

Ученици старијих разреда су припремили пригодан програм, на коме су се обратили директор школе и први секретар Амбасаде Руске Федерације Наталија Клишченкова. Гости су овом приликом донели школи на поклон књиге. Потом се гостима обратио директор, и гостима уручио по један примерак момографије Лаћарак аутора Мирославе Вулетић. Након завршеног културно-уметничког програма присутни су посетили нови кабнет за Руски језик, где су представници руских институција уручили поклоне за ученике.

Након обиласка новог кабинета присутни су имали прилику да погледају изложбу Удружења ветерана ПЈП „Српско-руски дипломатски односи од Светог Саве до 1944. године аутора“ Милана Мирковића коју је СУБНОР-у Месне заједнице Лаћарак уступио Руски дом за ову прилику.

Отварању је присуствовао и велики број чланова СУБНОР-а Месне заједнице Лаћарак, као иницијатори овог пројекта и овом приликом су поклонили књиге за библиотеку Државног педагошког универзитета „Лав Николајевич Толстој“ из Тула. СУБНОР Месне заједнице Лаћарак је приликом прославе Сеоске славе 20. јула 2022. године током разговору са представницима Амбасаде Руске Федерације предочио потребу за новим кабинетом руског језика у основној школи, ова иницијатива је прихваћена и подржана тако да је лаћарачка основна школа добила нови кабинет за руски језик.

СУБНОР Месне заједнице Лаћарак

6. септембар 2023