Париз

ПОЗИВ ПРЕДСЕДНИКУ

Малежанин Ибрахим Хамид изабран је још једном за председника Светске организације бивших бораца. То се догодило на недавној Генералној скупштини и тим поводом су у Париз упутили честитку председници СУБНОР-а Србије и Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Србије.

У писму проф. др Миодраг Зечевић и генерал Мирослав Лазовић кажу поздрављајући избор Ибрахима Хамида:

Желимо овим путем да Вам, у име руководства Савеза бораца Народно-ослободилачког рата Србије (СУБНОР) и Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида (УРМВИ), и нас лично изразимо искрено задовољство Вашим поновним избором за Председника Светске федерације бивших бораца (FMAC),  на 27. Генералној скупштини , у Аману (Јордан).

Упућујемо Вам тим поводом, господине Председниче, најтоплије честитке и најбоље жеље за успешан рад и добро здравље.

Чланови делегације Републике Србије, г. Драгомир Вучићевић, члан Председништва СУБНОР-а Србије и г. Мирољуб Лазовић, председник УРМВИ Србије, који су  учествовали у раду 27. Генералне скупштине FMAC-а, у свом Извештају руководствима наших организација су оценили да је рад Генерална скупштине  био садржајан и успешан и да је протекао у радној и демократској атмосфери.

Чланови руководстава наших организација су са задовољством примили ове позитивне оцене, уверени да ће остварени резултати Генералне скупштине допринети даљем јачању улоге и одговорности, како  FMAC-a на међународном плану, тако и активнијем ангажовању националних организација ветерана у остваривању својих циљева.

Са особитим задовољством смо примили информацију чланова наше делегације о разговору који су имали са Вама у току рада Генералне скупштине и о  Вашој спремности да у другој половини идуће године дођете у посету Србији.

Користимо ову прилику да Вам, господине Председниче,  упутимо званичан позив да, као гост СУБНОР-а и УРМВИ Србије, учините посету Србији.  Као што сте обавештени од наших представника, нама би одговарало да Ваша посета буде у другој половини идуће године,  јер у првој половини године имамо изборе за руководства СУБНОР-а Србије. Имајући то у виду, најлепше Вас молимо да предложите термин за посету који Вама одговара.

Уверени смо да ће Ваша посета и разговори које будемо водили том приликом допринети даљем унапређењу наших традиционално добрих односа и сарадње – стоји у писму које су председнику Светске федерције бивших борца упутили председници СУБНОР-а и УРМВИ Србије.