Писмо министра Ђорђевића

ХВАЛА ЗА НЕСЕБИЧАН РАД И ЗАСЛУЖЕНО ПОШТОВАЊЕ

Министар у Влади Републике Србије за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутио је писмо, преко СУБНОР-а Србије, досадашњем председнику Душану Чукићу, који је на Изборној скупштини прошлог месеца у Сокобањи изабран за почасног председника наше организације.

Душан Чукић је, иначе, прошле године на конгресу Међународне федерације антифашиста ФИР са седиштем у Берлину, на конгресу у Италији једногласно, као до сада једини Србин, изабран у Председништво те рерспектабилне организације антифашиста у свету.

Писмо нашег министра Зорана Ђорђевића, које је још један доказ о успешном раду СУБНОР-а Србије, објављујемо због тога у целости:

Драги пријатељу,у години када читав слободни свет прославља 75. годишњицу победе над фашизмом, завршава се, симболично, и Ваша драгоцена мисија неговања успомене на Народноослободилачки рат и херојска дела која су обележила победоносну борбу српског народа и грађана Србије који су били посвећени племенитим идеалима антифашизма и у редовима Народноослободилачког покрета допринели поразу хитлеровских снага.

Хвала Вам што сте на месту председника Републичког одбора СУБНОР-а Србије годинама веровали, делили и заступали високе вредности наших победоносних отаца и што сте се несебично и марљиво залагали да налеђе СУБНОР-а добије залужено поштовање у јавном животу савремене Србије, али и на томе што, упркос бројним изазовима данашњице, нисте дозволили да сјај славне борбе наших предака избледи, а успомена на њих и њихова велика дела буде покривена велом неправде и заборава.

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања желим да истакнем да је била велика част и задовољство сарађивати са Вама у области очувања тековина НОР-а и антифашизма, бриге о ратним ветеранима из НОР-а, као и о борцима из свих ослободилачких ратова Републике Србије.

Још једном, примите изразе најдубљег поштовања и захвалности у име свих мојих сараника и у моје лично име.

Искрено твој, министар Зоран Ђорђевић” – стоји у писму упућеном Душану Чукићу, почасном председнику СУБНОР-а Србије.