Писмо Председнику Србије

Вратите споменик Титу у Ужицу!

Србија мора да почне да брани своје часно место у историји и допринос личности.

Ово је у писму Председнику Републике Томиславу Николићу нагласио, у име Републичког одбора, председник СУБНОР-а проф.др Миодраг Зечевић.

Писмо у целости гласи.

Уважени  господине Председниче,

Предлажемо да се споменик Јосипу Брозу Титу, који је склоњен са трга у Ужицу, врати на првобитно место и да се Јосипу Брозу, вођи устанка народа Србије и Југославије,  у борби против  фашистичких окупатора у Другом светском рату и потом оснивачу  несврстаности у свету, указују признања која историјски  припадају.

У бившем колонијалном  и поробљеном а данас несврстаном свету, име Тито је улазница за Србију у те државе и тај свет. Бивша демократска власт је са ниподаштавањем говорила о несврстаним земљама, које су биле и остале наши стварни и једини пријатељи и поштоваоци. И сами сте се уверили шта значи реч Тито у том свету и како Вас и представнике  Србије дочекују зато што сте из његове земље.

Не бисмо желели да Bам набрајамо где се све налазе обележја ген.  Драгољуба Михаиловића, ген. Милана Недића, Димитрија Љотића и осталих, чије  помињање имена све људе антифашистичког опредељења,  подсећа на фашистичку окупацију и њихове улоге као стваралаца ужаса.

Републички  одбор СУБНОР-а Србије из тих разлога, тражи од Вас, као Председника Републике, да Србија почне да брани своје часно место у историји и допринос личности, које су потомци  сарадника фашистичких окупатора и неонацистичке снаге у Србији, успеле да упрљају и оспоре или бар тако мисле да су урадиле – стоји у писму које је Председнику Републике, Томиславу Николићу, упутио проф.др Миодраг Зечевић, председник Републичког одбора СУБНОР-а Србије.