ПОМОЋ У НЕВОЉИ

Пре два дана избио је пожар у згради некадашње Електронске индустрије Ниш у магацину фирме која се бави производњом козметике. На површини од укупно 3.000 квадратних метара. Ватрогасно-спасилачке екипе су одмах по дојави изашле на лице места и уложиле максималне напоре да спрече да се пожар прошири и на оближње магацине.

Пожар је захватио и зграду у којој се налази Висока струковна школа за криминалистику и безбедност и тешко је оштетио. Поред намештаја уништена су многа наставна учила и средства и изгорела библиотека са више од 2.000 књига. До проналаска нових просторија настава са студентима ће се одвијати на даљину. Како су нам из ове високошколске установе рекли редовне наставне активности почеће за 10-так дана.

Иначе, ова висока школа, с петнаестогодишњим искуством представља једну јединствену институцију на овим просторима у области безбедности и криминалистике с новим академским приступом која пружа овдашњем академском тржишту нешто јединствено и оригинално намењено студентима који се определе за ову област изучавања.

Собзиром да Градски одбор СУБНОР-а Ниш с овом високошколском установом има изузетну сарадњу на заједничким активностима, на ванредној седници која је данас одржана, донета је једногласна одлука да им своје просторије, мада површински скромних 75 квадрата простора, уступи на коришћење за рад управе школе до решења проблема који је изазван пожаром без икакве новчане надокнаде.

У име Школе договор је прецизиран са директором Школе проф. др Веселином Конатаром и проф. др Зораном Миладиновићем, а у име СУБНОР-а Града Ниша, са пуковником у пензији Анђелком Милићевићем, председником Градског одбора и чланом Председништва СУБНОР-а Србије и проф. др Видимиром Вељковићем, председником Скупштине СУБНОР-а Града Ниша.

Све ово зарад студената, а то су наша деца, наше богатство и наша будућност. Зарад искрене помоћи у невољи.

Просторије које им је ГО СУБНОР-а Ниш великодушно уступио на коришћење Управа Високе струковне школе за криминалистику и безбедност почела је да користи већ од данас.

28. новембра 2023.