ПОРОДИЦАМА БОРЦА И РВИ ГРАДА ВРАЊА ДОДЕЉЕНА НОВЧАНА ПОМОЋ

Град Врање, на предлог градоначелника, већ традиционално у децембру је обезбеђивао једнократну новчану помоћ (новогодишњу честитку) породицама борца са нижим примањима и нарушеног здравља, РВИ и члановима породица преминулих бораца и РВИ.

И ове године, на основу расписаног Јавног позива са условима које треба испунити и документацијом коју треба поднети, једнократна новчана помоћ је породицама бораца и РВИ Града Врања додељена 14. децембра. Град Врање је, на крају године, обрадовао борце и РВИ лошег материјалног стања.

Реализација Јавног позива ишла је преко Секретаријата за борачко-инвалидску заштиту Града Врања, службено. СУБНОР Града Врања се, као и претходних година, активно укључио и пружио сву потребну помоћ борцима и РВИ, у тумачењу услова Јавног позива, прикупљању одговарајуће документације прецизиране Јавним позивом и поштовању утврђених рокова.

Из свакодневних контаката са чланством, СУБНОР Врања многе од заинтересованих веома добро познаје, од почетка је секретар СУБНОР-а био активно укључен, најпре у контактима са чланством а и у самом раду Комисије коју је формирао градоначелник.

Комисија није имала лак задатак јер се за новчану помоћ ове године пријавило три пута више кандидата. Ипак је посао обављен поштено и стручно, услови Јавног позива су испоштовани, а никаквих примедби и притужби на рад Комисије није било, те је Привремени орган Града усвојило аргументован предлог Комисије.

Председник привременог органа града Врања, др Слободан Миленковић, потписао је Решење о додели једнократне новчане помоћи и данас ће поштари обрадовали 80 борачких породица са по 12.000,00 динара, што им је вероватно и најдража честитка поводом новогодишњих и божићних празника.

Хвала граду и доскорашњем градоначелнику Врања др Слободану Миленковићу на бризи о људима, борцима и РВИ.

ГО СУБНОР-а Врање