САВЕЗ УДРУЖЕЊА БОРАЦА НАРОДНООСЛОБОДИЛАЧКОГ РАТА СРБИЈЕ (1941-1945. И 1992. И 1999.)
Скорашњи чланци
Архиве
Бројач посета
  • 803662Укупно посета:
  • 2528669Укупно прегледа:
  • 1Тренутно посетилаца:

СОЛИДАРНИ СМО СА СРПСКИМ НАРОДОМ

Поводом тешке ситуације на Балкану, посебно у вези са прогонитељским нехуманим потезима наметнутих приштевских власти према српском народу, председник СУБНОР-а Србије Душан Чукић добио је одговор на писмо које је, поред осталих, упутио Унији демократских антифашиста Грчке са седиштем у Атини.
Председник многољудне организације антифашиста пријатељске Грчке, истакнути борац за мир и равноправност народа у Европи, Христос Цинцилонос, послао је поруку следеће садржине:
”Примили смо ваше писмо о забрињавајућим догађањима на Косову и Метохији, и у Северној Митровици.
Сматрамо да је проблем резултат настављања империјалистичких интервенција НАТО-САД-ЕУ, почев од растурања Савезне Републике Југославије и заливеног крвљу народа када су се мењале границе, стварани протекторати путем тих интервенција, промоције националистичких суревњивости међу народима захваљујући империјалистима и буржоазији балканских земаља. А све то у контексту оштрих унутар-империјалистичких антагонизама са народима региона као жртвама.
ЕУ-САД-НАТО империјалисти користе, као и увек, тактику ”завади па владај” како би могли да интервенишу, контролишу и да се појављују као газде народа региона где изазивају крвопролића.
У тој политици су укључене чињенице које сте навели у вашем допису, као и покушај да се изгради армија косовског режима кршењем Резолуције 1244 УН а то је остварење САД-НАТО-ЕУ империјалиста, и резултат њихове интервенције против СР Југославије из чега су сва зла проистекла, ширећи по Балкану данас национализам и иредентизам.
Чињенице које сте поменули у вашем писму потврђују континуитет империјалистичких интервенција и пооштравају конфронтацију и мржњу међу народима да би пропагирали империјалисте и њихове опасне планове међу њима. Поред тога, то се показује у свему што се расправља, од недавно, чак и промена граница са још опаснијом ситуацијом на штету наших народа. Унутар оквира међусобних империјалистичких антагонизама и још проширених, које појачавају НАТО и ЕУ акције на Балкану уз ризик нових ратова, укључујући такође промовисање уговора из Преспе за БЈРМ и њен улазак у НАТО.
Зато што смо против НАТО-ЕУ и ми се боримо за излазак ових организација из Грчке.
Изражавамо нашу солидарност у вашој борби, и у борби народа против империјалистичких интервенција и планова ЕУ-САД-НАТО у том подручју.
Једини пут за разрешење-као у случају изазова назови косовског режима-јесте обуздавање империјалиста. Наше организације морају допринети свом својом снагом, заједно са народима других земаља, праведној борби за мир”.

Print Friendly, PDF & Email
Koнкурс

СУБНОР СРБИЈЕ

и

ФОНДАЦИЈА ”ДРАГОЈЛО ДУДИЋ”

р а с п и с у ј у

48. наградни конкурс за необјављене књижевне и историографске радове.

 

Конкурс обухвата све области књижевног и историографског стваралаштва које доприноси неговању традиција ослободилачких ратова, Народноослободилачког рата и антифашистичке борбе и изградње Србије.

Радови се примају до 1. септембра 2019. године.

Радове потписане шифром и у посебној затвореној коверти доставити уз основне податке о аутору на адресу: СУБНОР Србије, Савски трг бр. 9/4, Београд, са назнаком – за конкурс ”Драгојло Дудић”

Оцењивачка комисија ће донети одлуке о награђеним и похваљеним радовима.

Фондација ће осигурати објављивање првонаграђеног рада.

Резултати конкурса биће објављени у јавним гласилима до 13. новембра 2019. године, а награде и похвале уручене 15. новембра 2019. године.

Пријатељи сајта
СБ Бањица Сокобања
Oculus
Сава животно осигурање

Призма
!cid_ii_13e1bf79434cfa61
Фондација Солидарност
Belgrade
14°
Mostly Cloudy
05:0120:08 CEST
WedThuFri
min 13°C
18/12°C
19/13°C
ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ СВИМ ЧЛАНОВИМА И ОРГАНИЗАЦИЈАМА СУБНОР-а

Због тоталне медијске блокаде aктивности СУБНОР-а,
посебно напора да се одбрани антифашизам као политичко-идеолошко опредељење савременог света и антифашистичка прошлост Србије:

Скупштина СУБНОР-а Србије позова чланство и организације да наш одговор буде масовна претплата на лист „Борац“, те на масовније учешће чланства у сарадњи са Редакцијом – како истина о антифашизму и часној антифашистичкој борби народа Србије 1941–1945. и 1992. и 1999. не би била медијски угушена а истина избрисана из свести нових генерација.

На изузетан значај тог питања указала је и седница Републичког одбора СУБНОР-а од 9. априла 2012.

Претплата за „Борац“ у 2019. износи 800 динара

Новац изволите уплатити на текући рачун РО СУБНОР-а Србије
бр. 205-22402-06, са назнаком – претплата за „Борац“ 2019.
Копију уплатнице пошаљите на адресу:
РО СУБНОР-а Србије, Савски трг 9, 11000 Београд,
или нам јавите телефоном на број 011/6643-651
како бисмо евидентирали вашу уплату и унели Вас у списак за експедицију листа.

Почетна | О СУБНОР-у | Контакт

Главни уредник Душан Чукић | СУБНОР Србије, сва права задржана.