ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ АМБАСАДЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ СУБНОР-у ЛАЋАРАК

У радној посети СУБНОР-у Месне заједнице Лаћарак 14. септембра је боравила делагација Амбасаде Руске Федерације у Србији.

Делегација Амбасаде Руске Федерације је у пратњи чланова СУБНОР-а Лаћарак посетила Спомен гробље у Сремској Митровици где су сахрањени и војници Црвене армије (овај Спомен комплекс је захваљујући граду ове године реконструисан), као споменике на Старом православном гробљу у Сремској Митровици: Хероја СССР-а Василија Димитријевича Рашћепкина и инжињера капетана Георгија Никитјевича Курочкина; хероја Владимира Леонтејевича Гушје као и гроб архитекте Ирине Непокојчицке (ауторке фонтане “Камени цвет“ која се налази у центру Сремске Митровице као и пилота Црвене армије и хероја Гушје). Такође су у Лаћарку посетили Спомен обележје “Крило“ које подсећа на заједничку борбу пилота Црвене армије и НОВЈ.

Након тога је организован радни састанак у Клубу МЗ Лаћарак, којем је присуствовала и председница Савета Месне заједнице Лаћарак госпођа Весна Скакун. На састанку су договорени нови видови сарадње Амбасаде и СУБНОР-а Лаћарак, заједничко обележавање “Дана ослобођења“ 1. новембра и побољшања услова за учење Руског језика у Лаћарку. У делегацији Амбасаде Руске Федерације су били: први секретари амбасаде Руске Федерације у Србији Наталија Клисенкова и Игор Киселев.