ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ АПАТИН ПОСЕТИЛА БОРЦЕ ИЗ ДРУГОГ СВЕТСКОГ РАТА

У склопу обележавања Дана општине Апатин, претходних дана одата је почаст погинулима за слободу у Другом светском рату, као и настрадалим борцима из ратова деведесетих година.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ и њени сарадници посетили су тим поводом сва спомен обележја у нашој општини, док је у Апатину уприличена свечана церемонија са Дечијим хором „Радост“ коју су посетили бројни гости, поштоваци борбе за ослобођење.

У склопу обележавања годишњице ослобођења Апатинa, председница општине Апатин је посетила борце који су сведоци поменутих догађаја у којима су и сами учествовали.

У општини Апатин живи 23 борца који су учествовали у борби за ослобођење земље од окупатора. Њих 5 је данас посетила председница општине Дубравка Kораћ у пратњи представника организације СУБНОР, док ће преосталих 18 бораца делегација СУБНОР-а и општине Апатин посетити до краја недеље.

„Обележавањем Дана ослобођења општине, сећањем на жртве, као и обиласком преживелих из Другог светског рата, желимо да се захвалимо свима који су жртвовали своје животе за слободу у којој данас живимо“ – рекла је Дубравка Kораћ.