Председништво

КАКО ДОСАД И ШТА ДАЉЕ

Председништво СУБНОР-а је у уторак, 23.јануара, под председништвом проф. др Миодрага Зечевића, расправљало о томе како је наша организација досад радила и шта даље у 2013.години.

О томе  ће, иначе, коначну реч дати Републички одбор на заседању у Београду 24.јануара.

Председништво je прихватило расписивање избора за општинске, окружне, градске, покрајинске и Републички одбор, који треба да се одрже до краја јуна.

На седници је, поред осталог, закључено да изборна година мора да представља преиспитивање рада и не сме да се изгуби време за сталне и неодложне послове у нашој организацији.

Председништво је, такође, усвојило извештај о раду у протеклој години и донело програм за 2013. Речено је, после обимне дискусије, да је СУБНОР имао веома живу активност и да у том правцу треба наставити. Присутни смо и у широј јавности и поред тога што се однос медија, нарочито оних тзв. централних, није променио. А сарадња са властима, која се у политичком смислу изменила, варира по срединама у Србији. Пут СУБНОР-а, међутим мора да остане доследан, принципијелан и борбен у одбрани тековина НОБ и НОП и антифашизма.